Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη πρεμιέρα για την τετρακύλινδρη Lotus Emira

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη πρεμιέρα για την τετρακύλινδρη Lotus Emira

ΝΕΑ

Επίσημη πρεμιέρα για την τετρακύλινδρη Lotus Emira

ΝΕΑ

Μετά το ηλεκτρικό SUV Eletre, η Lotus ετοιμάζει ακόμα ένα μεγάλο event, στο Goodwood Festival of Speed 2023.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus ανακοίνωσε επίσημα της πρεμιέρας της τετρακύλινδρης Emira στο Goodwood Festival of Speed ​​2023 θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου.

Ο κινητήρας του που προέρχεται από την AMG και συγκεκριμένα από την A 35 hot hatch, με τη φροντίδα των μηχανικών της Lotus, αποδίδει για την Emira 360 ίππους και 430 Nm ροπής, αισθητά αναβαθμισμένος σε σχέση με το μοντέλο της Mercedes. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (δεν έχει ανακοινωθεί νούμερο, αλλά κάθε Lotus που… σέβεται το σήμα της, έχει κάνει την απαραίτητη δίαιτα), οι επιδόσεις είναι εγγυημένες.

Και καθόλου μετριοπαθείς, απέναντι στην κορυφαία έκδοση της Emira, με τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων, που προέρχεται από την Toyota και αποδίδει 400 ίππους και 420 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητας να φτάνει τα 290 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Με όνομα που παραπέμπει σε «ηγέτη», η Emira διαθέτει αμάξωμα από υαλοβάμβακα με καμπυλωτές γραμμές γύρω-γύρω και έχει ένα οδηγοκεντρικό εσωτερικό του οποίου η ποιότητα βελτιώθηκε σε σχέση με τον προκάτοχό της, την Evora.

Έρχεται εξοπλισμένη με ηλεκτρικά καθίσματα, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,25 ιντσών με ενσωμάτωση smartphone, δεύτερη οθόνη για τους μετρητές, λειτουργία χωρίς κλειδί, υαλοκαθαριστήρες με αίσθηση βροχής, ηλεκτρικούς πλαϊνούς καθρέφτες με λειτουργία αναδίπλωσης, αισθητήρες στάθμευσης στα δύο άκρα και πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση κόπωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η νέα Lotus Eletre;
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche