Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Lancia Ypsilon καινοτομεί στο εσωτερικό του (+ video)

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Lancia Ypsilon καινοτομεί στο εσωτερικό του (+ video)

ΝΕΑ

Το νέο Lancia Ypsilon καινοτομεί στο εσωτερικό του (+ video)

ΝΕΑ

Η Lancia έχει μπει σε διαδικασία σταδιακής αποκάλυψης του καινούργιου Ypsilon. Αυτή τη φορά μας δίνει μια πρώτη εικόνα από το ταμπλό του.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν, από την καινούργια χρονιά θα ασχολούμαστε συχνότερα με τη Lancia χάρη στο νέο Ypsilon (τουλάχιστον).

Η ιταλική εταιρεία θα επανέλθει ουσιαστικά στο αυτοκινητικό προσκήνιο χαροποιώντας τους απανταχού φίλους της.

Μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν φωτογραφίες από τα έντονα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις διάφορων δημιουργών που παρουσιάζουν τον ευσεβή πόθο τους για τη μορφή του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου supermini.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο πριν από λίγο καιρό, ένα ατύχημα με ένα από τα πρωτότυπα το οποίο δεν είχε καμουφλάζ αποκάλυψε το αμάξωμα του μοντέλου μπορέσαμε να δούμε τη γενικότερη σχεδίαση και διαμόρφωση του αμαξώματός του.

Τώρα, η Lancia (οικειοθελώς) μάς δίνει μια μικρή λεπτομέρεια από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα από την κονσόλα του.

Advertisement

Σε ένα μικρό βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε μια κυκλική βάση η οποία εξέχει του ταμπλό και προμηνύει την ύπαρξη και επιφάνειας για την ασύρματη φόρτιση smartphone.

Επίσης, φαίνεται και το νέο σύστημα ενημερωδιασκέδασης «SALA» («Sound Air Light Augmentation»). Το ακρωνύμιο είναι ομόηχο με την ιταλική λέξη η οποία προσδιορίζει το σαλόνι, δηλαδή το δωμάτιο του σπιτιού μας στο οποίο συνήθως χαλαρώνουμε και αισθανόμαστε πιο άνετα.

Advertisement

Σε αυτό μπορούμε να διακρίνουμε μια φωτιζόμενη λωρίδα και διακόπτες αφής, ενώ η Lancia έχει ανακοινώσει ότι ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί κάποιες λειτουργίες του συστήματος και μέσω φωνητικών εντολών.

Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο του ταμπλό θα υπάρχουν έγχρωμες οθόνες σχετικά μεγάλης διαγωνίου.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το καινούργιο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 51 kWh οι οποίες θα του παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 400 χλμ. και ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 156 ίππους. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο Lancia Ypsilon
Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)
Πόσα θα δίνατε για μία ρέπλικα Lancia Stratos (+video)