Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)

ΝΕΑ

Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)

ΝΕΑ

Η αξέχαστη εποχή των αυτοκινήτων group B και η μυθική μάχη μεταξύ της Lancia και της Audi θα περάσει στη μεγάλη οθόνη μέσα από μία νέα ταινία.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται από τις πολλές ταινίες και τα σίριαλ που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, ο χώρος του αυτοκινήτου είναι της μόδας. Και οι μύθοι που έχει δημιουργήσει, κυρίως στους αγώνες, φέρνουν διαρκώς και νέες παραγωγές στο ευρύ κοινό.

Η νέα ταινία ονομάζεται “Race For Glory” και υπόσχεται μια συναρπαστική κατάδυση στην ιστορική αντιπαλότητα μεταξύ της Audi και της Lancia κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι του 1983, που θα βγει στις αίθουσες στις 18 Ιανουαρίου.

Αυτή η ταινία επικεντρώνεται στην κοσμοϊστορική σύγκρουση μεταξύ της επανάστασης που έφερε το σύστημα AWD της Audi Quattro και της τελευταίας αντίστασης της Lancia με την πισωκίνητη 037  στην εποχή του Group Β.

Advertisement
Advertisement

Αναδεικνύοντας τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο κατασκευαστών, η ταινία παρακολουθεί τον αγώνα της Lancia ενάντια στο κυρίαρχο Quattro A1 της Audi, διερευνώντας πώς η 037, παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε λιγότερο ανταγωνιστική λόγω της διάταξης της πίσω κίνησης, κατάφερε να εξασφαλίσει τον τίτλο του κατασκευαστή εκείνη τη χρονιά.

Η ιστορία περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον Walter Röhrl, τον οποίο υποδύεται ο Volker Bruch, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως οδηγός της Lancia κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1983.

Advertisement

Οι αντίθετες ικανότητες των οχημάτων -η υπεροχή της Lancia στην άσφαλτο και το πλεονέκτημα AWD της Audi σε πιο σκληρές επιφάνειες- δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια συναρπαστική μάχη, όπου οι δύο μάρκες εναλλάσσονταν κυριαρχώντας στο βάθρο σε διάφορους αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ενώ η ταινία περιγράφεται ως ένα “γεμάτο δράση αθλητικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα”, συνδυάζοντας γεγονότα και μυθοπλασία, το τρέιλερ αφήνει υπονοούμενα για κάποια δραματοποιημένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων στιγμών που αποκλίνουν από την πραγματικότητα του ράλι.

Advertisement

Παρά τις πιθανές κινηματογραφικές ωραιοποιήσεις, η αφήγηση της σεζόν 1983 του WRC υπόσχεται μια συναρπαστική ιστορία που οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν με ανυπομονησία.

Όπως και να είναι πάντως, μία ακόμα ταινία για το αυτοκίνητο, έστω και όχι τόσο πιστή στα πραγματικά γεγονότα, δεν μπορεί παρά να είναι μία ευχάριστη είδηση για τους φίλους των αγώνων και ιδιαίτερα των ράλι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πουλήθηκε αυτή η μπαρουτοκαπνισμένη Lancia 037 Group B Evolution 1;
Δείτε τη σύγχρονη Lancia 037 στο Monte Carlo (+video)
11+1 μοντέλα που άφησαν εποχή