Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Ο Σάντσεζ επικεφαλής τεχνικός διευθυντής

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Ο Σάντσεζ επικεφαλής τεχνικός διευθυντής

FORMULA 1

Alpine: Ο Σάντσεζ επικεφαλής τεχνικός διευθυντής

FORMULA 1

Ο Γάλλος θα αναλάβει την αναδιοργάνωση του τεχνικού τμήματος της ομάδας στο Ένστοουν. Πιάνει δουλειά αμέσως.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική ομάδα περνάει μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Παρά τα μεγαλόπνοα σχέδια των ανθρώπων της, η Alpine είδε τα μονοθέσιά της να υποχωρούν σταδιακά από την κορυφή στις τελευταίες θέσεις του midfield πέρσι.

Η κατάσταση χειροτέρεψε φέτος με τους Οκόν και Γκασλί να ξεκινούν πολύ άσχημα την σεζόν. Λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν οι Ματ Χάρμαν και Ντιρκ ντε Μπερ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Η ομάδα τοποθέτησε αρχικά μία τριάδα τεχνικών διευθυντών επικεφαλής του τεχνικού της τμήματος. Συγκεκριμένα οι Πίλμπιμ, Μπάρνελ και Γουίτερ ανέλαβαν τους τομείς επιδόσεων, μηχανολογίας και αεροδυναμικής αντίστοιχα.

Ωστόσο η ομάδα δεν είχε ακόμη επικεφαλής τεχνικό διευθυντή ο οποίος να συντονίζει τις προσπάθειες των τριών προαναφερθέντων. Αυτό αλλάζει με την τοποθέτηση του Νταβίντ Σάντσεζ, με τον Γάλλο να πιάνει αμέσως δουλειά στο Ένστοουν.

Advertisement
Advertisement

Ο Σάντσεζ είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Renault F1 το 2005. Δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην McLaren ενώ από το 2012 έως και το 2022 ήταν επικεφαλής αεροδυναμιστής στην Ferrari. Μετά την αποχώρηση Μπινότο στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο Σάντσεζ ανακοίνωσε επίσης την απόφασή του να επιστρέψει στην McLaren από το 2024.

Ωστόσο η δεύτερη περίοδός του στο Γουόκινγκ ήταν ιδιαιτέρως σύντομη. Έπειτα από τρεις, μόλις, μήνες ο Σάντσεζ αποχώρησε καθώς ο ρόλος που του είχε ανατεθεί από τον Ζακ Μπράουν δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του.

Έτσι, ο Σάντσεζ επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την πορεία του στην F1. Αυτήν τη φορά ως επικεφαλής του τεχνικού της τμήματος. Θα καταφέρει ο Γάλλος να βγάλει την Alpine από την αφάνεια των τελευταίων δύο ετών;