Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για μία ρέπλικα Lancia Stratos (+video)

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για μία ρέπλικα Lancia Stratos (+video)

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για μία ρέπλικα Lancia Stratos (+video)

ΝΕΑ

Τί θα απαντούσατε σε κάποιον που θα σας έλεγε ότι αυτή η ρέπλικα της ιστορικής Lancia Stratos είναι καλύτερη από την ορίτζιναλ;

Advertisement
Advertisement

Η Lancia Stratos αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο στον κόσμο της αυτοκίνησης, έχοντας πλέον εμβληματική μορφή, όντας από τα πιο πολυπόθητα παραδοσιακά αυτοκίνητα.

Το διακριτικό ντιζάιν, η ιστορία της στα ράλλυ και η περιορισμένη παραγωγή της, έχουν κάνει το μοντέλο να θεωρείται μία Ιταλίδα πιο ξεχωριστή από άλλες.

Το πρόβλημα για να την αποκτήσει κανείς, είναι η εξαψήφια τιμή της. Για αυτό κατασκευάστηκε από την LB Specialist το Lister Bell STR, μία εξαιρετική ρέπλικα της Lancia Stratos.

Advertisement
Advertisement

Το αναδιαμορφωμένο ιταλικό μοντέλο είναι νόμιμο στους δημόσιους δρόμους, διαθέτει 5τάχυτο χειροκίνητο σασμάν, τροχούς 15 ιντσών με «βαθουλώματα», ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Gaz και πολλά ακόμα καλούδια τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του. Συνολικά, διαθέτει ένα πακέτο με το οποίο τιμά δεόντως τον θρύλο της ορίτζιναλ Lancia Stratos.

Advertisement

Αυτό που κάνει το Lister Bell STR ξεχωριστό όμως, είναι οι ενισχύσεις που έχουν προστεθεί για να το βελτιώσουν. Το σασί είναι custom σωληνωτό με roll cage στο εσωτερικό, και έτσι γίνεται πιο άκαμπτο από το γνήσιο. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 24βάλβιδος V6 των 3,0 λίτρων της Alfa Romeo Busso.

Advertisement

Στην καμπίνα παρατηρούνται μοντέρνα εξτρά, όπως κάμερα παρκαρίσματος, σύστημα πλοήγησης της Garmin και καθίσματα της Alcantara.

Παρότι υπάρχουν ατέλειες, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την LB Specialist ότι δεν έκανε εκπληκτική δουλειά και δεν δημιούργησε ίσως την κορυφαία ρέπλικα σε ένα τόσο ξεχωριστό και εμβληματικό μοντέλο, όπως είναι η Lancia Stratos.

Στη σχετική δημοπρασία που τρέχει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στις Ηνωμένες Πολιτείες η τιμή έχει ξεπεράσει τις 60.000 δολάρια απέχοντας μόλις μια ημέρα από την ολοκλήρωσή της.

Δείτε τις δυνατότητες του δημιουργήματος της LB Specialist σε δράση:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπορεί μια Lancia Stratos να μείνει απούλητη;
Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!
Η αναγέννηση της Lancia περνάει από τις πρίζες