Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό

ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό

ΝΕΑ

Το Kona, θα ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής μας. Η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι θα είναι πιο σύγχρονο και περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι τώρα. Ας δούμε γιατί.

Advertisement
Advertisement

Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του υπό εξέλιξη Hyundai Kona έχουν αρχίσει να κάνουν πιο συχνή την παρουσία τους στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου.

Κατά συνέπεια, πλησιάζει η στιγμή όπου η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει επίσημα την αναβαθμισμένη εκδοχή τού Kona, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές τού 2023.

Το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «K (φωτογραφία κάτω) την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-Kia για τα οχήματά του που ανήκουν από τη μικρομεσαία κατηγορία και πάνω, καθώς και για τα αντίστοιχα crossover/SUV.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, το επικαιροποιημένο Kona θα διατίθεται με την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων, δηλαδή με τον 1.0 TGDi των 120 ίππων, με τον 1.6 TGDi των 198 ίππων και με αυτόν που διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 141 ίππων.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος είναι ο 1.6 GDi των 105 ίππων ο οποίος συνδράμεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων και έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 1,32 kWh. Επίσης, θα υπάρχει και η κορυφαία έκδοση Kona N των 280 ίππων.

Ωστόσο, η είδηση είναι ότι το Kona θα διατίθεται και σε έκδοση Plugin Hybrid, η οποία δεν υπάρχει τώρα. Το μοντέλο θα έχει πιο σύγχρονη σχεδίαση και θα έχει αλλαγές και στο εσωτερικό του. Αυτό, θα δανείζεται στοιχεία από το Ioniq 5.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο Kona Electric, οι μπαταρίες τής ισχυρότερης εκδοχής του (αυτής με τους 204 ίππους) αναμένεται να έχουν οριακά αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα η οποία θα φτάνει στις 64,8 kWh έναντι των 64 kWh τώρα. Καθώς θα συμβεί αυτό αναμένεται να αυξηθεί και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία τού αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος η οποία στο παρόν μοντέλο είναι 484 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Hyundai Ioniq 5
Ποιο σύστημα πλοήγησης επέλεξαν οι Hyundai και Kia;
Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;

Advertisement