Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;

ΝΕΑ

Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;

ΝΕΑ

H Hyundai έχει μετατραπεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία έπειτα από τις σωστές αποφάσεις που έλαβαν τα ανώτατα στελέχη της.

Advertisement
Advertisement

Την τελευταία πενταετία η Hyundai δείχνει τον δρόμο σε πολλούς τομείς στην παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία. Η πρώτη έκπληξη μεγάλου μεγέθους ήταν η δημιουργία των οχημάτων σπορ επιδόσεων του Τμήματος Ν. Η δεύτερη έχει να κάνει με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της τα οποία πρωτοπορούν.

Ωστόσο, πίσω από την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην νοτιοκορεατική εταιρεία, αλλά και στον Όμιλο Hyundai-Kia γενικότερα, κρύβεται η υιοθέτηση πρακτικών και νοοτροπίας από τους Γερμανούς.

Advertisement
Advertisement

H Hyundai N οφείλει σε σημαντικό βαθμό την ύπαρξή της στον Albert Biermann, ο οποίος ήταν για περισσότερο από 30 χρόνια στέλεχος της BMW και συνέβαλε και στο τμήμα Motorsport αυτής.

Οι Νοτιοκορεάτες δέχονται πιο εύκολα τους Δυτικούς και τα επιτεύγματά τους συγκριτικά με άλλους ασιατικούς λαούς και το δείχνουν έμπρακτα. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Jaehoon «Jay» Chang, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company.

Advertisement

Όπως είπε, θαυμάζει την Porsche 911 και τον τρόπο που εργάζονται τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας για να τη διατηρήσουν όσο το δυνατόν πιο πιστή στην ιστορία της και στις αξίες που έχει δημιουργήσει το κλασικό sports car στη σχεδόν εξηντάχρονη εμπορική παρουσία της στην αγορά.

Advertisement

Σε δήλωσή του στην αυστραλιανή ιστοσελίδα Car Expert τόνισε σχετικά: «Το να κατασκευάσεις ένα όχημα όπως η 911 δεν απαιτούνται μόνο δεκαετίες. Χρειάζεται και ακράδαντη αφοσίωση για να βελτιώνεις διαρκώς αυτό που ο πολύς κόσμος θεωρεί ότι είναι ήδη το τέλειο sports car.

Το να επιμένεις σε ένα σχέδιο και να μην αλλάζεις συνεχώς τα πράγματα είναι αυτό που κάνει αυτό το αυτοκίνητο τόσο ξεχωριστό. Η 911 δεν αλλάζει. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος μπορεί ποτέ να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο όπως αυτή. Είναι σχεδόν στην τέλεια μορφή της, μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη γενιά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλη συνεργασία Hyundai και Rolls Royce (+video)
Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη νέων ελαστικών
Μετά το Ioniq 6, τι άλλο περιμένουμε από τη Hyundai;

Advertisement