Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο σύστημα πλοήγησης επέλεξαν οι Hyundai και Kia;

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο σύστημα πλοήγησης επέλεξαν οι Hyundai και Kia;

ΝΕΑ

Ποιο σύστημα πλοήγησης επέλεξαν οι Hyundai και Kia;

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους μόνο στον μηχανολογικό τομέα ή αναφορικά με τον εξοπλισμό που προσφέρουν στα αυτοκίνητά τους. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός για το σύστημα πλοήγησης, όπως αποδεικνύεται.

Advertisement
Advertisement

Η εφαρμογή Google Maps έχει γίνει «πολύτιμος συνεργάτης» και απαραίτητη σχεδόν για όλους όσοι μετακινούμαστε, είτε με τα πόδια είτε εποχούμενοι, προς τον προορισμό μας, σε ένα άγνωστο προς εμάς μέρος.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να δημιουργούν τα δικά τους συστήματα πλοήγησης, συνεργαζόμενες και με άλλες αντίστοιχες εταιρείες οι οποίες δημιουργούν αντίστοιχα προγράμματα. Μάλιστα, τα προσεχή χρόνια αυτά τα συστήματα θα αποδειχτούν περισσότερο καίρια και απαραίτητα καθώς η αυτόνομη οδήγηση θα επεκταθεί και ενδεχομένως να επικρατήσει.

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτό, τα συστήματα πλοήγησης χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβή και αξιόπιστα και να παρέχουν όλες τις πληροφορίες για την κίνηση στον δρόμο, αλλά και για πολλές άλλες πληροφορίες για που ενδεχομένως να χρειαστούν οι επιβάτες.

Ο Όμιλος Hyundai έχει αποφασίσει να συνεργάζεται με την TomTom, έναν από τους δημιουργούς συστήματος πλοήγησης το οποίο εξελίσσεται και επικαιροποιείται διαρκώς. Έτσι, όλα τα μοντέλα της Hyundai και της Kia τα οποία θα πωλούνται στην Ευρώπη -και διαθέτουν σύστημα πλοήγησης στον εξοπλισμό τους- θα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Advertisement

Πάντως, τόσο η Νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και οι υπόλοιπες, δεν πρόκειται να αφήσουν τους κολοσσούς όπως η Google και η Apple εκτός των οχημάτων τους. Άλλωστε, οι εφαρμογές Android Automotive και CarPlay που αυτές έχουν δημιουργήσει, αντίστοιχα, προορίζονται για τη χρήση τους στα αυτοκίνητα.

Advertisement

Είναι σίγουρο ότι τα προσεχή χρόνια θα δούμε και έναν άλλο εμπορικό «πόλεμο», αυτόν μεταξύ των εταιρειών παραγωγής συστημάτων και προγραμμάτων πλοήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν υπάρχει: Οδηγός Tesla έβαλε… γεννήτρια για ρεύμα!
Τι συμβαίνει με τη Lada;
Ελισάβετ: Η βασίλισσα που ήταν και μηχανικός αυτοκινήτων! (+video)