Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Hyundai Ioniq 5

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Hyundai Ioniq 5

Mobility

Mobility 2022: Hyundai Ioniq 5

Mobility

Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022 και πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με το Ioniq 5, η Hyundai γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και ξεκινά την πορεία της προς την πλήρη μεταστροφή σε ηλεκτρική μάρκα, φέρνοντας στην αγορά ένα ιδιαίτερα μελετημένο και άψογα εκτελεσμένο αυτοκίνητο, που εντυπωσιάζει τους πάντες. Ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για το τεχνολογικό του υπόβαθρο αλλά και τη σχεδιαστική του έμπνευση.

Αρετές στις οποίες βασίστηκε η κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022 και πολλών ακόμα διεθνών διακρίσεων. Το Ioniq 5 είναι ένα μεσαίου μεγέθους crossover όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Τα χαρακτηριστικά παραμετρικά pixels στα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου παρέχουν ένα ξεχωριστό, μοντέρνο στυλ, ενώ αντιπροσωπεύουν τη διαχρονική σχεδιαστική αξία του.

Advertisement
Advertisement

Στο εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό η ευρεία χρήση φυσικών, ανακυκλωμένων αλλά και ανακυκλώσιμων υλικών αντανακλά τη δέσμευση της Hyundai για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον για όλους. Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο, το Hyundai IONIQ 5 αποτελεί την κορύφωση της σύγχρονης τεχνολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Προσφέρει την επιλογή μεταξύ μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh σε συνδυασμό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και απόδοση έως 325 PS.

Η προηγμένη πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 5 με καινοτόμο τεχνολογία μπαταριών που είναι συμβατή με υποδομές φόρτισης 400 V αλλά και 800 V χαρίζει ταχύτατη φόρτιση, αυξημένη αυτονομία έως και 507 km, απολαυστική οδηγική συμπεριφορά και εξαιρετική εσωτερική ευρυχωρία. Σε φορτιστή 350 kW, το Ioniq 5 μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 18 λεπτά, εξασφαλίζοντας για κάθε πέντε λεπτά φόρτισης 100 km αυτονομίας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 170PS-350Nm /228 PS-350 Nm / 325PS-605Nm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Από 16,7 kWh/100 km
CO2: 0 g/km
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Έως 507 km
0-100 km/h: Από 5,1”

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέχρι που θα φτάσει το Hyundai Ioniq 5 N;
Δοκιμή: Hyundai i20 N
H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Advertisement