Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Nissan Micra μπορεί να είναι έτσι

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Nissan Micra μπορεί να είναι έτσι

ΝΕΑ

Το επόμενο Nissan Micra μπορεί να είναι έτσι

ΝΕΑ

H Nissan δείχνει να προσπαθεί να βρει έναν νέο δρόμο για τα μοντέλα της, μεταξύ των οποίων και το Micra.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Nissan να βρίσκεται σε μια περίοδο αλλαγών, λόγω των μεταβολών που συμβαίνουν στο Όμιλο Renault Alliance, όμως δεν σταματά τη διαδικασία εξέλιξης των καινούργιων μοντέλων της.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, η εφετινή χρονιά είναι σημαντική για τη εταιρεία καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τα εγκαίνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σχεδιαστικού Κέντρου (Nissan Design Europe, NDE), τα οποία έγιναν στις 25 Ιανουαρίου 2023.

Για να τιμηθεί το γεγονός τα στελέχη της σχεδίασαν και δημιούργησαν το εντυπωσιακό πρωτότυπο Concept 20-23, με σκοπό να δείξουν πώς θα πορευτούν εφεξής, τόσο στην ηλεκτροκίνηση όσο και στον τομέα της αισθητικής.

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε, πολλοί ήταν αυτού που «είδαν» στο όχημα την επόμενη γενιά του Micra.

Ένας από αυτούς είναι και ο δημιουργός των συγκριμένων ψηφιακών φωτογραφιών ο οποίος δημοσίευσε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο «lars_o_saeltzer», όπως είναι το όνομά του σε αυτό πήρε ως βάση το πρωτότυπο Concept 20-23 και βάσει αυτού αποτύπωσε ψηφιακά τις ιδέες του για το πώς θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής της καινούργιας γενιάς του Micra.

Advertisement

Στις εικόνες που σχεδίασε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούμε να δούμε ότι επηρεάστηκε και από το Renault Clio, ιδίως στα πλάγια και προς τα πίσω του αμαξώματος.

Συγκριτικά με το Concept 20-23, η δημιουργία του είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, με τους θόλους των τροχών να είναι τονισμένοι αλλά όχι εξωπραγματικοί.

Πρωτότυπο Nissan Concept 20-23.

Advertisement

Οι αναλογίες του αυτοκινήτου είναι αντιπροσωπευτικές αυτών ενός supermini μοντέλου, ενώ ο σχεδιαστής έχει διατηρήσει την αφαιρετική αλλά χαρακτηριστική διαμόρφωση των φώτων εμπρός και πίσω.

Πέρυσι, η Nissan είχε ανακοινώσει ότι το καινούργιο Micra θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-B EV» του Ομίλου Renault Alliance, δηλαδή αυτή που χρησιμοποιείται στο καινούριο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, Renault 5.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η καινούργια γενιά του ιαπωνικού supermini θα παρουσιαστεί το 2026. Εφόσον η Nissan έχει επαναφέρει επί της ουσίας τη Nismo, το νέο Micra θα μπορούσε προσφέρεται και σε μια σπορ εκδοχή κατά το παράδειγμα της Alpine με το πρωτότυπο A290_β, από το οποίο θα προέλθει η αντίστοιχη στο έκδοση του νέου Renault 5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το «ηλεκτρικό ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω για τη Nissan
Η Nissan ετοιμάζει καυτό νέο Micra
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf