Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετράει αντίστροφα το Nissan Micra – Ποιος θα είναι ο διάδοχος;

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετράει αντίστροφα το Nissan Micra – Ποιος θα είναι ο διάδοχος;

ΝΕΑ

Μετράει αντίστροφα το Nissan Micra – Ποιος θα είναι ο διάδοχος;

ΝΕΑ

Το μοντέλο που θα διαδεχθεί το δημοφιλές supermini θα κατασκευάζεται από τη Renault θα ενσωματώνει τη νέα πλατφόρμα CMF B-EV – Πρόκειται για το αδελφάκι του μελλοντικού ηλεκτρικού Renault 5;

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να συμμορφωθεί με τα αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων της ΕΕ, η Nissan ετοιμάζεται να ρίξει στο παιχνίδι και ένα ακόμα ηλεκτρικό.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο μικρών διαστάσεων αυτοκινήτο το οποίο θα αποτελεί τον διάδοχο του δημοφιλούς supermini Nissan Micra και θα κατασκευάζεται στο κέντρο Renault ElectriCity στη Γαλλία.

Μην ξεχνάμε ότι η Γηραιά Ήπειρος διαδραματίζει ήδη βασικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της Nissan, με νέα οχήματα και τεχνολογίες να έρχονται σύντομα, όπως το νέο Nissan Ariya, ένα νέο crossover EV και την προηγμένη υβριδική τεχνολογία e-POWER της Nissan, που έρχεται στην Ευρώπη με τα νέα Qashqai και X-Trail.

Advertisement
Advertisement

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό compact μοντέλο θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή τη μελλοντική γκάμα. Η σχετική ανακοίνωση που έγινε κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη Alliance 2030, αποκαλύπτει ότι το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, στην πλατφόρμα CMF B-EV.

Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες  να διατηρήσουν μοναδικό στυλ για τα αντίστοιχα προϊόντα τους, όπως αποδεικνύεται και από μια πρώτη εικόνα του νέου οχήματος.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο ξεχωρίζει για την κομψή σιλουέτα του, τη διχρωμία στο αμάξωμα, τα στρογγυλά φώτα εμπρός και πίσω, όπως και τις μεγάλες ζάντες. Και φαίνεται πως θα έχει αρκετά κοινά στιλιστικά στοιχεία με το μελλοντικό ηλεκτρικό Renault 5, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. 

Advertisement

«Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta.

Advertisement

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της “έξυπνης διαφοροποίησης”  της Συμμαχίας. Διαδεχόμενο το εμβληματικό μας Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη».

Όπως προαναφέραμε, το μελλοντικό compact EV αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Alliance 2030, ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τις Nissan,Renault και  Mitsubishi και που εστιάζει στα ηλεκτρικά και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του, της χρονικής στιγμής για το λανσάρισμά του, και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Newsauto Fleet: Nissan Leaf e+
Ειδική έκδοση Nissan Juke… κατευθείαν από την Gotham!
Σε πόσες ημέρες κατασκευάζονται τα δερμάτινα καθίσματα του Nissan Qashqai;