Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «ηλεκτρικό ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω για τη Nissan

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «ηλεκτρικό ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω για τη Nissan

ΝΕΑ

Το «ηλεκτρικό ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω για τη Nissan

ΝΕΑ

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα ότι όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Τα λόγια του CEO της Nissan, Μακότο Ουτσίντα ήταν ξεκάθαρα: «Δεν υπάρχει επιστροφή πλέον! Η Nissan θα γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030 στην Ευρώπη». Ο ισχυρό άνδρας της Nissan ήταν πολύ ξεκάθαρος και το πλάνο του εξηλεκτρισμού έχει μπει πλέον σε λειτουργία για την μεγάλη ιαπωνική φίρμα.

Όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που θα παρουσιάζονται από την Nissan στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά και μάλιστα αυτό θα ισχύσει άμεσα. Στόχος είναι μέχρι το 2030 η Nissan να έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της ανεξάρτητα με τι θα κάνει ο ανταγωνισμός.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας ότι επεκτείνει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες μέχρι το 2035, η Nissan πέρασε στην αντεπίθεση. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της, δεν έχει νόημα πλέον να περιμένουμε το αν θα γίνει αυτή η κρίσιμη αλλαγή, αλλά το πότε θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο αποφασιστικοί είναι οι κατασκευαστές τόσο πιο γρήγορα θα έρθει αυτή η αλλαγή.

Η Nissan ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το 2030 θα έχει παρουσιάσει 19 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της. Ανάμεσα σε εκείνα που σίγουρα θα έρθουν στην Ευρώπη είναι ο αντικαταστάτης του Micra και σίγουρα ένα μοντέλα στην κατηγορία C. Πολύ σημαντική ήταν η αναφορά και στην τεχνολογία των μπαταριών αφού η Nissan ήδη δουλεύει πάνω στην τεχνολογία Solid State.

Advertisement

Μάλιστα η εταιρεία μέχρι το 2028 θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο με μπαταρίες Solid State με σαφώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, μικρότερες διαστάσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nissan ετοιμάζει «καυτό» Ariya
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai που έρχεται

Advertisement