Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan ετοιμάζει καυτό νέο Micra

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan ετοιμάζει καυτό νέο Micra

ΝΕΑ

Η Nissan ετοιμάζει καυτό νέο Micra

ΝΕΑ

Η Nissan μας έδωσε μια γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επερχόμενο αντικαταστάτη του Micra, αποκαλύπτοντας ένα πρωτότυπο hot hatch.

Advertisement
Advertisement

Το 20-23, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 20ή επέτειο του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της Nissan στο Λονδίνο. Αυτό το εντυπωσιακό supermini συνδυάζει στοιχεία από τη συμμετοχή της Nissan στη Formula E και την κληρονομιά της στην παραγωγή των hatchback.

Το concept 20-23 αντιπροσωπεύει το όραμα της Nissan για ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης όχημα και παρουσιάστηκε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Nissan Design Europe στο Λονδίνο.

Αυτό το concept αποπνέει μια σχεδίαση εμπνευσμένη από τους αγώνες, με υπερμεγέθεις θόλους τροχών, επιθετική πίσω πτέρυγα, τεράστιους διαχύτες εμπρός και πίσω και αγωνιστικά ελαστικά χαμηλού προφίλ, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Concept 20-23 δεν είναι τυχαίο. Αντικατοπτρίζει τα 20 χρόνια ύπαρξης του NDE στο Λονδίνο και την τρέχουσα χρονιά. Είναι ένα όνομα που συνδυάζει την επετειακή γιορτή με το πνεύμα της Nissan.

Κάτω από αυτή τη σπορ εξωτερική εμφάνιση κρύβεται μια προεπισκόπηση του ηλεκτρικού αντικαταστάτη του Micra, που έχει προγραμματιστεί για παραγωγή το 2026. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV, η οποία είναι κοινή με το επερχόμενο 5 της Renault και το hot hatchback Alpine A290.

Advertisement

Το concept μοιράζεται ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία με το μοντέλο παραγωγής, όπως τα κυκλικά φωτιστικά σώματα LED και την πλευστή οροφή. Παρόλο που το concept δεν διαθέτει πίσω πόρτες, η σιλουέτα και οι αναλογίες του ευθυγραμμίζονται στενά με το αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement

Το εσωτερικό του 20-23 concept ακολουθεί μια τολμηρή προσέγγιση, θυμίζοντας τη μινιμαλιστική λειτουργικότητα ενός φουτουριστικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Διαθέτει βαθιά καθίσματα τύπου μπάκετ, ένα τιμόνι τύπου yoke με διάφορους διακόπτες και κουπιά για τις ρυθμίσεις του κινητήρα και των φρένων, καθώς και μια συνολική σπαρτιάτικη σχεδίαση με εκτεθειμένες μεταλλικές κατασκευές και βασικές οθόνες.

Ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραγωγής αναμένεται να προσφέρει περισσότερη άνεση και χώρο, τα πρόσφατα concept της Nissan δίνουν προτεραιότητα στον μινιμαλισμό, γεγονός που υποδηλώνει μια παρόμοια προσέγγιση για τον αντικαταστάτη του Micra.

Advertisement

Με βάση την πλατφόρμα CMF-BEV, ο διάδοχος του Micra θα διαθέτει έναν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων και αποδοτικές μονάδες μπαταριών και ηλεκτροκινητήρες. Θα παράγεται παράλληλα με το Renault 5 στη μονάδα ElectriCity στη Γαλλία, προσφέροντας παρόμοιες επιδόσεις και τιμές, με στόχο περίπου 23.000 ευρώ και αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Το νέο Micra θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα Volkswagen ID 2 GTI, το Mini Cooper SE και το Abarth 500e με αιχμή του δόρατος μία Nismo έκδοση.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Micra παραγωγής είναι ελάχιστες, αυτό το συναρπαστικό concept δείχνει προς ένα ηλεκτρισμένο μέλλον για τη γκάμα των μικρομεσαίων αυτοκινήτων της Nissan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nissan ετοιμάζει «καυτό» Ariya
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf
Δοκιμή: Nissan Juke Hybrid