Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alpine μεταφέρει το «πνεύμα» του Le Mans στους δρόμους

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alpine μεταφέρει το «πνεύμα» του Le Mans στους δρόμους

ΝΕΑ

H Alpine μεταφέρει το «πνεύμα» του Le Mans στους δρόμους

ΝΕΑ

Με το δικό της, ομολογουμένως, ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει η Alpine τα 100 χρόνια του θρυλικού αγώνα του Le Mans. Λανσάροντας την εντυπωσιακή και συλλεκτική, αφού θα παραχθεί συμβολικά σε 100 μονάδες, A110 R Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Για τους προνομιούχους πελάτες της, που θα πρέπει να διαθέσουν περίπου 140.000 ευρώ, για να αποκτήσουν αυτή την ξεχωριστή Alpine, η φίρμα προσφέρει και έναν γύρο στην πίστα του Le Mans.

Στα βήματα της GTA Le Mans, η A110 R, συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση, με τις επιδόσεις, την εξελιγμένη αεροδυναμική και την εξαιρετική αναλογία βάρους-ισχύος, στοιχεία που χαρακτήριζαν και την Μ63, την πρώτη Alpine, που συμμετείχε το 1963 στο Le Mans.

H A110 R Le Mans βασίζεται στο… πιο συμβατικό μοντέλο παραγωγής, αλλά έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξωτερικές παρεμβάσεις, για να τονιστεί ο ειδικός αγωνιστικός χαρακτήρας της.

Advertisement
Advertisement

Το χρώμα λανσαρίσματος είναι ένα και μοναδικό, το λευκό, με τη μπλε αγωνιστική λωρίδα να διατρέχει το αμάξωμα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα ανθρακονήματα, στην οροφή., στα φτερά και στην αεροτομή, προκειμένου να μειωθεί το βάρος και να βελτιωθεί -ακόμα περισσότερο- ο αεροδυναμικός συντελεστής.

Και κατά συνέπεια και οι επιδόσεις, αφού η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα, έρχεται σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Σημαντική δουλειά, με τη χρήση της πατέντας της φίρμας (Road & Track chock) λεχει γίνει στη ρύθμιση των αναρτήσεων, για ακόμα καλύτερο και σταθερό κράτημα στις υψηλές ταχύτητες. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό, να προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις και να σετάρει τις αναρτήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία
Οδηγούμε την Alpine A110R στην Ισπανία

Advertisement