Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προχωρά η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Macan

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προχωρά η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Macan

ΝΕΑ

Προχωρά η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Macan

ΝΕΑ

Η παρουσία τής αμιγώς ηλεκτρικής Macan στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Σκανδιναβίας συνεχίζεται, καθώς οι άνθρωποι της Porsche διεξάγουν τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξής της. Αυτή τη φορά η πληροφόρηση αφορά στις μπαταρίες της.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου έναν μήνα δημοσιεύτηκαν πληροφορίες για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Macan, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός της επόμενης χρονιάς. Στις φωτογραφίες φαίνονταν τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης, αλλά και σε σταθμό φόρτισης.

Βεβαίως, η όποια ενημέρωση υπάρχει από την Porsche είναι ελάχιστη, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Όμως αυτή τη φορά, κάποιες φωτογραφίες που τράβηξε και ανέβασε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση ο χρήστης με την ονομασία «VegarHenriksen» μάς δίνει τη δυνατότητα να υποθέσουμε τι ισχύει για τις μπαταρίες της καινούργιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της Macan.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές, βλέπουμε ένα από τα πρωτότυπα που εξελίσσονται επί νορβηγικού εδάφους να φορτίζει σε δημόσιο ταχυφορτιστή ισχύος 175 kW. Επίσης, σε μια άλλη φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η οθόνη τού ταχυφορτιστή, μπορούμε να δούμε ότι σε περίπου ένα τέταρτο της ώρας οι μπαταρίες τού αυτοκινήτου έχουν φορτίσει ως το 52% (χωρίς, βεβαίως να ξέρουμε το ποσοστό ενέργειας που είχαν όταν τοποθετήθηκε ο φορτιστής).

Επίσης, πληροφορούμαστε και το ότι τη στιγμή που ελήφθη η φωτογραφία είχαν πληρωθεί 44,152 kWh. Αυτά τα δύο στοιχεία μάς επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι η ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του αυτοκινήτου θα είναι περίπου στις 100 kWh.

Advertisement

Πέραν των πληροφοριών για τις μπαταρίες, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τόσο αυτές όσο και ο ταχυφορτιστής λειτουργούν απροβλημάτιστα σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία προφανώς είναι υπό το μηδέν. Επίσης, βλέπουμε ότι η υποδοχή για την τοποθέτηση του φορτιστή στο αυτοκίνητο βρίσκεται στον πίσω αριστερό θόλο τού αμαξώματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι λέει ο οδηγός θρύλος Walter Rohrl για το Dakar και την 911 Dakar; (+video)
Έτσι είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne (+video)
H ανάσταση ενός θρύλου (+video)