Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα

ΝΕΑ

H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα

ΝΕΑ

Η δυναμική της BYD στην κινεζική αγορά φάνηκε από τις ετήσιες πωλήσεις της εκεί την περασμένη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, αυτό που μας απασχολεί είναι η ευρωπαϊκή αγορά και οι εμπορικές επιδόσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών σε αυτή.

Αναμενόμενα, από πέρυσι ξεκινήσαμε να προσέχουμε και τις πωλήσεις των κινεζικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται πλέον στη Γηραιά Ήπειρο.

Κατά συνέπεια, το αντίστροφο, δηλαδή τα δεδομένα στην κινεζική αγορά, έχει κυρίως δημοσιογραφική και ενημερωτική σημασία. Μια κατάσταση η οποία ενίοτε επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Μια τέτοια συνέβη πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε το Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας Αυτοκινήτων της Κίνας, η BYD διέθεσε περίπου 2,4 εκατομμύρια καινούργια οχήματά της στην εκεί αγορά, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 11% επί των συνολικών και σε αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με αυτόν του 2022.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι η πρώτη σε πωλήσεις στη χώρα για το 2023, όχι μόνο μεταξύ των γηγενών εταιρειών αλλά ξεπερνώντας και αυτές άλλων κρατών που αντιπροσωπεύονται εκεί.

Advertisement

Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται και ο Όμιλος Volkswagen ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κινεζική αγορά. Θυμίζουμε ότι η BYD διαθέτει μια πλήρη τεχνολογική γκάμα μοντέλων η οποία περιλαμβάνει οχήματα με σύστημα υβριδικής διάταξης, με υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid, όπως και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι η BYD πούλησε παγκοσμίως 3.024.417 καινούργια αυτοκίνητά της. Από αυτά, τα περίπου 1.400.000 ήταν PHEV, τα περίπου 1.570.000 αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα περίπου 120.000 υβριδικά.

Advertisement

Το γεγονός την έκανε να ενταχθεί στη σχετική λίστα με τις πρώτες 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε ό,τι αφορά στον όγκο πωλήσεων ετησίως.

Αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα, πλησίασε σχετικά τον συνολικό αριθμό της Tesla (περίπου 1,8 εκατομμύρια νέα οχήματα). Όμως, το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η BYD ξεπέρασε σε πωλήσεις την αμερικανική εταιρεία σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, η BYD εμφανίζει μια έντονη δυναμική η οποία αναμένεται να ενισχυθεί εντός της χρόνιας. Όπως αναφέρουν, στην περαιτέρω ανάπτυξή της θα συμβάλλουν οι YangWang και Fang Cheng Bao, οι νέες εταιρείες που έχει ιδρύσει. Αυτές πρόκειται να αντιπροσωπεύονται και στην Ευρώπη, όπως έχει ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα επενδύσει η BYD 13 δισεκατομμύρια ευρώ;
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την BYD
Ποιο είναι το «βρώμικο» παιχνίδι που παίζουν οι Κινέζοι;