Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το YangWang U9 να βγάζει… φωτιές (+video)

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το YangWang U9 να βγάζει… φωτιές (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το YangWang U9 να βγάζει… φωτιές (+video)

ΝΕΑ

Η YangWang συνεχίζει την εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτρικού hypercar της και αυτή τη φορά τα πλάνα από την πίστα είναι ενδεικτικά.

Advertisement
Advertisement

Η BYD ίδρυσε την YangWang στις αρχές του 2023 με σκοπό να κατασκευάζει νέα μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας.

Όμως, τα σχέδιά της δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό αλλά επεκτάθηκαν και στην εξέλιξη και παραγωγή και ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar.

To U9, όπως ονομάστηκε αυτό, παρουσιάστηκε ως έκθεμα τον περασμένο Ιανουάριο και η διαδικασία εξέλιξής του συνεχίζεται. Σύμφωνα με την κινεζική αυτοκινητική ιστοσελίδα Car News China, οι άνθρωποι της YangWang έχουν αρχίσει να κάνουν τις δοκιμές των πρωτοτύπων και εντός πίστας.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα σύντομο σχετικό βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι της στο «YouTube» μπορούμε να δούμε τον οδηγό ενός από αυτά να επιβραδύνει στο τέλος της ευθείας της για να στρίψει στην πρώτη στροφή που ακολουθεί.

Ο ρυθμός επιβράδυνσης είναι τέτοιος όπου οι δίσκοι του συστήματος πέδησης κοκκινίζουν από την τριβή, με τους εμπρός να είναι πιο φωτεινοί από τους πίσω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί (πίσω) αποτελούνται από ανθρακονήματα.

Advertisement

Η ανάπτυξη τόσο μεγάλης θερμοκρασίας κατά την επιβράδυνση δείχνει τόσο το βάρος του οχήματος όσο και την ικανότητα του συστήματος πέδησης να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Advertisement

Το YangWang U9 διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύ 1.084 ίππους. Η κινεζική εταιρεία ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0 δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh και η μέση τυποποιημένη αυτονομία του φτάνει τα 430 χλμ. Τέλος, το U9 έχει τη δυνατότητα να κινείται με τους τρεις τροχούς του, εάν χρειαστεί, όπως συνέβαινε παλιότερα με τη Citroen DS και την GS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια Citroen; Το YangWang U9 κινείται και με τρεις τροχούς (+video)
Τι κάνει το κινέζικο BYD Han στον «τάρανδο»; (+ video)
YangWang U8, το κινεζικό… Land Rover Defender (+video)

Advertisement