Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BYD πλησίασε την Tesla σε πωλήσεις

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BYD πλησίασε την Tesla σε πωλήσεις

ΝΕΑ

H BYD πλησίασε την Tesla σε πωλήσεις

ΝΕΑ

Η αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έχει δημιουργήσει μια νέα μορφή ανταγωνισμού η οποία αφορά κυρίως μεταξύ της BYD και της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Το τέλος του 2023 έφερε και την καταμέτρηση των ετήσιων πωλήσεων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν πλέον και οι Κινέζοι οι οποίοι έχουν αρχίσει να εκπροσωπούνται και στην Ευρώπη.

Η BYD είναι μία από τις κινεζικές εταιρείες αλλά δεν είναι τυχαία. Βάσει των στοιχείων πωλήσεων είναι αυτή με τις περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων παγκοσμίως μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τα στελέχη της, πέρυσι η εταιρεία πούλησε συνολικά περίπου 3.010.000 αυτοκίνητά της. Από αυτά, τα περίπου 1.400.000 ήταν με σύστημα Plug-in Hybrid, ενώ τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα έφτασαν περίπου τις 1.600.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά περίπου 220.000 του αντίστοιχου που ανακοίνωσε η Tesla (περίπου 1.820.000 οχήματα). Αυτό σημαίνει ότι η BYD έχει πλησιάσει την αμερικανική εταιρεία σε ό,τι αφορά στον όγκο πωλήσεων.

Μάλιστα, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία είχε θέσει ως στόχο να φτάσει τις 3.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως την περασμένη χρονιά και -βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε- φαίνεται να τον πέτυχε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί η BYD στην πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Advertisement

Η επιχειρηματική πολιτική της εταιρείας είναι επιθετική και σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά στην οποία τα στελέχη της επενδύουν πολλά. Μεταξύ αυτών είναι και το γεγονός ότι θα δημιουργήσουν και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής των μοντέλων της στη Γηραιά Ήπειρο, όπως έγινε γνωστό προς το τέλος του 2023. Θυμίζουμε ότι αυτό θα κατασκευαστεί στη νότια Ουγγαρία, στην πόλη Szeged.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να πηδάει και να… χορεύει; (+video)
Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν
Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο

Advertisement