Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο

ΝΕΑ

Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο

ΝΕΑ

Η BYD πέτυχε ένα πρωτόγνωρο νούμερο στον τομέα των New Energy Vehicles, επιδεικνύοντας το επίπεδό της.

Advertisement
Advertisement

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει μοντέλα από το 2008 και έχοντας καταργήσει από τον Απρίλιο του 2022 την κατασκευή μοντέλων με θερμικό κινητήρα, προσηλωμένη στα NEVs, έφτασε σε ένα νούμερο ορόσημο που το ζηλεύουν κορυφαίοι κατασκευαστές.

Συγκεκριμένα, η BYD άγγιξε τις 6.000.000 μονάδες στα NEVs πρόσφατα, όντας η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που το πετυχαίνει. Σε αυτή την κατηγορία, οι Κινέζοι μοιάζει να μην έχουν ανταγωνισμό.

Το τελευταίο μοντέλο με το οποίο έφτασε η BYD στον αριθμό-ορόσημο είναι το Fang Cheng Bao Leopard 5, το οποίο πρόσφατα μπήκε στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Ζένγκζου.

Advertisement
Advertisement

Εάν δει κανείς τα περασμένα νούμερα της κινέζικης εταιρείας, θα συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία χρόνια ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και ξεκίνησε να κατασκευάζει με φρενήρεις ρυθμούς.

Για την ακρίβεια, της πήρε 13 χρόνια να κατασκευάσει τα πρώτα ένα εκατομμύριο NEV’s, έναν χρόνο για να φτάσει στα δύο, 6 μήνες για να πάει στα τρία και εντός των επόμενων 9 μηνών κατασκεύασε άλλα δύο εκατομμύρια. Ο αριθμός ορόσημο των 6.000.000 μοντέλων επιτεύχθηκε εντός μόλις 3 μηνών.

Advertisement

Υπάρχει λόγος που η BYD έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Στην Κίνα, τα plug-in υβριδικά και τα Extended Range ηλεκτρικά έχουν αγαπηθεί πολύ και πωλούνται κατά κόρον, όντας πιο οικονομικά από τα BEVs.

Advertisement

Επομένως, η BYD ανέπτυξε τις δυνατότητές της, έχοντας πια 9 εργοστάσια στην Κίνα που παράγουν plug-in υβριδικά. Και στόχος της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι οι εγχώριες πωλήσεις.

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, η BYD εξάγει μοντέλα της σε 57 χώρες παγκοσμίως, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί και εκτός Κίνας με την ανέγερση νέων εργοστασίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη
Κινέζοι εναντίον όλων: Νέο SUV της BYD με 680 άλογα!
«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά

Advertisement