Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αμφιβολίες για το πόσο ασφαλές είναι το Tesla Cybertruck (+video)

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμφιβολίες για το πόσο ασφαλές είναι το Tesla Cybertruck (+video)

ΝΕΑ

Αμφιβολίες για το πόσο ασφαλές είναι το Tesla Cybertruck (+video)

ΝΕΑ

Οι ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει να εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν το Cybertruck μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς.

Advertisement
Advertisement

Η πολύκροτη εμφάνιση του φουτουριστικού pickup στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σηκώσει πληθώρα θεμάτων και συζητήσεων. Δεν υπάρχει όμως κάτι σημαντικότερο από την ασφάλεια, ένα ζήτημα το οποίο υποτίθεται έχει λύσει η Tesla από το εργοστάσιο.

Οι ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας αυτοκινήτων άρχισαν να ανησυχούν για το κατά πόσο το Cybertruck θα μπορεί σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό να τον προστατέψει από το να χτυπήσει το κεφάλι του και το ατύχημα να γίνει δυστύχημα.

Advertisement
Advertisement

Δεν έβγαλαν την εικόνα από το μυαλό τους βέβαια, αντίθετα παρακολούθησαν το βίντεο της Tesla, στο οποίο δοκιμάζει τις δυνατότητες του ηλεκτρικού pickup σε δυνατές συγκρούσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι το αμάξωμα του Cybertruck είναι από άκαμπτο ατσάλι το οποίο προσδίδει σημαντικά στο βάρος του που φτάνει περίπου τους 3 τόνους.

Σύμφωνα με την Tesla, το αμάξωμα κατασκευάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφά την πρόσκρουση. Ο Ίλον Μασκ τόνισε μάλιστα γεμάτος αυτοπεποίθηση, πως η ασφάλεια του Cybertruck για επιβάτες και πεζούς είναι αξεπέραστη συγκριτικά με άλλα της κατηγορίας του.

Advertisement

Ωστόσο, αυτό δεν μπόρεσε να αλλάξει τη γνώμη των ειδικών οι οποίοι συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι για το αν το φουτουριστικό pickup των Αμερικανών πληροί τις παραμέτρους ασφαλείας.

Οι κριτές αναμένουν περισσότερα δεδομένα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά προς το παρόν, είναι αρνητικά προσκείμενοι όσον αφορά την ασφάλεια του πολύκροτου Cybertruck.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελικά το Tesla Cybertruck είναι ακόμα πιο ακριβό!
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Θα αγοράζατε Tesla Cybertruck στο… παιδί σας;