ΝΕΑ

Η BYD απειλεί την Tesla!

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BYD απειλεί την Tesla!

ΝΕΑ

Η BYD απειλεί την Tesla!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία από τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων δείχνει ότι η Tesla έχει αρχίσει να αισθάνεται την ανάσα της BYD, εμπορικά.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος της BYD να καταφέρει να επεκταθεί το συντομότερο δυνατόν σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες εκτός Kίνας έχει αρχίσει να επιτυγχάνεται. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των πωλήσεων το πρώτο εννεάμηνο του έτους.

Βάσει αυτών, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έφτασαν τις 1.048.413 μονάδες, όταν αυτές της Tesla ήταν 1.324.074.

Η διαφορά είναι ακόμα μικρότερη εάν ως χρόνος σύγκρισης ληφθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Tesla πούλησε 435.059 αυτοκίνητά της ενώ η BYD 431.603, δηλαδή 3.456 λιγότερα από την αμερικανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Και στις δύο περιπτώσεις, στην τρίτη θέση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων βρίσκεται ο Όμιλος Volkswagen.

Είναι η πρώτη φορά όπου η BYD έχει πλησιάσει τόσο πολύ την Tesla αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων ηλεκτρικών. Βεβαίως η εταιρεία του Ίλον Μάσκ παραμένει στην κορυφή παρά το θέμα της μειωμένης παραγωγικότητας που αντιμετώπισε εντός του 2023, λόγω της διακοπής λειτουργίας στα εργοστάσιά της για την αναβάθμισή τους.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων, το πρώτο εννεάμηνο του 2023 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της η BYD σημείωσαν αύξηση κατά 80% σε σχέση με αυτές του ίδιου περυσινού χρονικού διαστήματος. Για την Tesla, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αυξημένο κατά 46%, συγκριτικά.

Αντίστοιχα, για το τρίτο τρίμηνο του 2023 η αύξηση στις πωλήσεις της BYD ήταν περισσότερες κατά 67%, ενώ για την Tesla κατά 27%, συγκριτικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το YangWang U9 να βγάζει… φωτιές (+video)
Τι κάνει το κινέζικο BYD Han στον «τάρανδο»; (+ video)
Αυτό το SUV δεν έχει θέμα με τις πλημμύρες