Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν

ΝΕΑ

Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν

ΝΕΑ

Τη δική της αυτονομία θέλει να αποκτήσει η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, στο μπάχαλο που επικρατεί στις μεταφορές των αυτοκινήτων. Απλά γιατί μπορεί…

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες πως η BYD θέλει να έχει δικά της μέσα για τη μεταφορά των αυτοκινήτων της επιβεβαιώνεται.

Η κινέζικη εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί επίσημα δικά της πλοία για τη μεταφορά αυτοκινήτων. Στόχος της είναι να αποκτήσει ένα στόλο από συνολικά 8 R0-Ro ((roll on/roll off), μήκους 200 και ύψος 38 μέτρων, με το καθένα από τα αυτά να έχει μεταφορική δυνατότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 7.700 αυτοκινήτα

Μάλιστα το πρώτο που ονομάζεται Explorer 1 έχει κάνει ήδη δοκιμές διάρκειας 7 ημερών ξεκινώντας από το λιμάνι Γιαντάι, ενώ η επιχειρησιακή του ταχύτητα είναι 21,2 μίλια την ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το πλοίο κινείται και με φυσικό αέριο, μία λύση που έχει αρχίσει σταδιακά να προτιμάται όλο και περισσότερο, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν μπαταρίες και μια γεννήτρια που ενεργοποιείται από τον άξονα του πλοίου. Με τρόπο αυτή θα είναι εφικτή και η πλεύση με μηδενικές εκπομπές CO2.

Σε πρώτη φάση η BYD σκοπεύει να δρομολογήσει δύο πανομοιότυπα πλοία θα κατασκευαστούν, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει συνολικά έξι και δύο ως οπτιόν. Στόχος της BYD με τον «αυτοκινητάδικο» στόλο της είναι να βοηθήσει και τις ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Το κόστος της κατασκευής ενός εξ αυτών των πλοίων ανέρχεται στα 704 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το εγχείρημα εντάσσεται και στην προσπάθεια της BYD να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι η κινέζικη εταιρεία εξήγαγε τον Νοέμβριο τον αριθμό ρεκόρ των 30.629 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο
BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη
Η BYD απειλεί την Tesla!

Advertisement