Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκανε ρεκόρ το Rimac Nevera και στο 0-400-0 χλμ./ώρα;

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκανε ρεκόρ το Rimac Nevera και στο 0-400-0 χλμ./ώρα;

ΝΕΑ

Έκανε ρεκόρ το Rimac Nevera και στο 0-400-0 χλμ./ώρα;

ΝΕΑ

Το Nevera, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar της Rimac, είναι μια μηχανή κατάρριψης ρεκόρ σε κάθε τομέα, τόσο απόδοσης όσο και επιτάχυνσης. Αυτή τη φορά, πιθανότατα, σημείωσε ένα ακόμα.

Advertisement
Advertisement

0-100 χλμ./ώρα, 0-200 χλμ./ώρα, 0-300 χλμ./ώρα, πλέον και 0-400 χλμ./ώρα. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις μας σε ό,τι αφορά σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, ιδίως supercar ή hypercar, αφορά στον χρόνο που χρειάζεται για να επιταχύνει από στάση μέχρι να φτάσει σε κάποια από τις συγκεκριμένες ταχύτητες.

Κάθε φορά, το όριο αυξάνεται κατά εκατοντάδα χιλιομέτρων ανά ώρα, δείχνοντας ταυτόχρονα και την εξέλιξη των αυτοκινήτων παραγωγής (έστω και περιορισμένης), ανά εποχή. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία φανερώνει μία από τις δυνατότητες ενός οχήματος.

Μία άλλη είναι η απόσταση στην οποία ακινητοποιείται από μια συγκεκριμένη ταχύτητα και ο χρόνος που χρειάζεται για να συμβεί αυτό, γεγονός που αφορά και στην ασφάλεια των επιβατών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Ένας τρίτος παράγοντας επιδόσεων είναι ο συνδυασμός τού συνολικού χρόνου που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να επιταχύνει από στάση μέχρι μια συγκεκριμένη εκατοντάδα χιλιομέτρων ανά ώρα και στη συνέχεια να ακινητοποιηθεί. Αυτός είναι ένα ολοκληρωμένος δείκτης της μηχανολογικής αρτιότητας του αυτοκινήτου.

Στη Rimac, προσπάθησαν με το Nevera να καταρρίψουν το ρεκόρ σε αυτή την τρίτη περίπτωση. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 400 χλμ./ώρα και στη συνέχεια μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή του (0-400-0 χλμ./ώρα).

Advertisement

Ο Μάτε Ρίματς,  Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac Automobili και της Bugatti Rimac, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προετοίμασε το έδαφος για το καινούργιο ρεκόρ σε αυτή τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ακολούθους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον προέτρεψε να προσπαθήσουν να σημειώνουν μια νέα επίδοση στο 0-400-0 χλμ./ώρα. Ο Ρίματς τού απάντησε: «Έχετε τον νου σας, την επόμενη εβδομάδα».

Advertisement

Ως τώρα, το ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διαδικασία το κατέχει η Koenigsegg Regera από το 2019 η οποία σημείωσε χρόνο 31,49 δευτερόλεπτα για το 0-400-0 χλμ./ώρα. Έτσι, οι άνθρωποι της Rimac πρέπει να ανακοινώσουν ταχύτερο χρόνο από αυτόν. Συνεπώς, αναμένουμε τις επίσημες δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι το Nevera διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.914 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 2.380 Nm.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Rimac, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, από τα 0-300 χλμ./ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 412 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες μπαταρίες από τη Rimac αλλά όχι για αυτοκίνητα
Δείτε το Rimac Nevera να πιάνει 347 χλμ./ώρα (+video)
Στα άδυτα της Rimac