Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το drift mode του Rimac Nevera σε κάνει… μάγκα

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το drift mode του Rimac Nevera σε κάνει… μάγκα

ΝΕΑ

Το drift mode του Rimac Nevera σε κάνει… μάγκα

ΝΕΑ

Η διασκέδαση αποκτά καινούριες διαστάσεις με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά του Rimac Nevera των 1.900 ίππων!

Advertisement
Advertisement

Η Rimac έχει πλέον ξεκινήσει να παραδίδει τα πρώτα Nevera στους πελάτες της οι οποίοι απολαμβάνουν το ηλεκτρικό «κτήνος» των σχεδόν 2.000 ίππων. Το κροατικό supercar είναι φτιαγμένο για να κατακτήσει την κορυφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων κάτι που είναι ικανό να πετύχει χάρη στα ακραία χαρακτηριστικά του.

Εκτός όμως από τους στυγνούς αριθμούς, η Rimac θέλησε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί 0 οδηγός του να ευχαριστηθεί και στη γρήγορη οδήγηση. Για να πετύχει αυτόν το στόχο αποφάσισε να εξελίξει ένα πανίσχυρο σύστημα ηλεκτρονικών βοηθημάτων το οποίο ελέγχει ουσιαστικά κάθε οδηγική λεπτομέρεια του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός του Nevera ακόμα και αν δεν είναι πολύ έμπειρος στη γρήγορη οδήγηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές δυνατότητες του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα η Rimac έχει εξελίξει ένα σύστημα drift mode το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να πλαγιολισθήσει με ασφάλεια το αυτοκίνητο. Οι αισθητήρες αναλαμβάνουν να «διαβάσουν» πολλαπλά δεδομένα όπως η ροπή σε κάθε τροχό, η ταχύτητα των εμπρός και πίσω τροχών, η κλίση του αυτοκινήτου και άλλα.

Σε πραγματικό χρόνο είναι σε θέση να υπολογίζει τα στοιχεία και να αποφασίζει το πόση ισχύ θα μεταφέρει σε κάθε τροχό. Ακόμα λοιπόν και αν πιέζει ο οδηγός το γκάζι στο τέρμα, το Nevera θα δώσει μόνο την απαραίτητη ροπή στους τροχούς για να απολαύσεις ένα εντυπωσιακό drift. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει η νέα εποχή του ελέγχου των ηλεκτρονικών, αλλά σίγουρα με αυτόν τον τρόπο πολλοί περισσότεροι οδηγοί μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της γρήγορης οδήγησης.

Advertisement

Δείτε το Nevera να «καίει» τα ελαστικά του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rimac Nevera: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο (+video)
Μια μοτοσικλέτα χτύπησε τη νέα Rimac Nevera (+video)
Ποιος… συνταξιούχος αγόρασε το πρώτο Rimac Nevera;