Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο 0-400;

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο 0-400;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο 0-400;

ΝΕΑ

Το απόλυτο ρεκόρ επιτάχυνσης στα 400 μέτρα ανήκει πλέον σε ένα καταιγιστικό ηλεκτρικό supercar από την Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Ο χορός των επιδόσεων στη νέα γενιά ηλεκτρικών supercars καλά κρατεί με τους κατασκευαστές, μικρούς και μεγάλους, να κυνηγούν πλέον με μανία το κάθε δέκατο του δευτερολέπτου και το κάθε… kW. Άλλωστε το να είσαι ο ταχύτερος όλων στις μετρήσεις πάντα δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης στον κατασκευαστή και ένα επιπλέον κύρος στη δημιουργία.

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά supercar είναι η Pininfarina Battista των 1.900 ίππων και των 2.340 Nm ροπής. Πλέον το ιταλικό «βέλος» είναι και με τη βούλα το ταχύτερο όχημα στον κόσμο στη διαδικασία επιτάχυνσης στο 400άρι. Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε επίσημα στις εγκαταστάσεις Natrax στην Ινδία μέσα στον Φεβρουάριο και τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Advertisement
Advertisement

Η Battista κατάφερε να διανύσει από στάση τα 400 μέτρα σε μόλις 8,55 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 269 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι έσπασε το ρεκόρ της Rimac Nevera των 8,58 δευτερολέπτων και είναι επίσημα πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Εκτός όμως από αυτήν την επίδοση η Battista πέτυχε και μια απίθανη τελική ταχύτητα 358 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα ήρθαν σε μόλις 1,86 δευτερόλεπτα.

Χωρίς να έχουν γίνει επίσημες μετρήσεις, η Pininfarina αναφέρει ότι η Battista έχει το ρεκόρ και στην επιβράδυνση πετυχαίνοντας ακινητοποίηση από τα 100-0 χλμ./ώρα σε μόλις 31 μέτρα. Θυμίζουμε ότι η Pininfarina Battista θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες και απαιτούνται 10 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, ενώ για να παραδοθεί στον πελάτη απαιτούνται ακόμα 8 εβδομάδες για την ειδική βαφή που θα επιλέξει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο ρεκόρ επιτάχυνσης από το Pininfarina Battista (+video)
Απίστευτο: H Pininfarina είχε αεροδυναμική σήραγγα πριν μισό αιώνα!
Τα καλύτερα κλασικά μοντέλα του Pininfarina!

Advertisement