Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος… συνταξιούχος αγόρασε το πρώτο Rimac Nevera;

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος… συνταξιούχος αγόρασε το πρώτο Rimac Nevera;

ΝΕΑ

Ποιος… συνταξιούχος αγόρασε το πρώτο Rimac Nevera;

ΝΕΑ

Δημιούργησε ένα πολύ special αυτοκίνητο, καθώς είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με εμφανή στοιχεία από carbon fiber και γυαλιστερούς τροχούς Vertex…

Advertisement
Advertisement

 

Συνήθως όταν κάποιος αφήνει την ενεργό δράση στον τομέα του φροντίζει να βρίσκει κάποια ενασχόληση ή χόμπι. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ταιριάζει στον Nico Rosberg, o οποίος, αφού εγκατέλειψε την Formula 1 φροντίζει να παραμένει στο προσκήνιο της δημοσιότητας και των γρήγορων αυτοκινήτων.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 του 2016, παρέλαβε πρόσφατα το πρώτο Nevera που ολοκλήρωσε η Rimac. Πρόκειται για το αυτοκίνητο με τον αριθμό 001, καθώς το 000 είναι αυτό που θα κρατήσει η εταιρία για δική της χρήση.

Advertisement
Advertisement

Ο Rosberg δημιούργησε ένα πολύ special αυτοκίνητο, καθώς είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με εμφανή στοιχεία από carbon fiber και γυαλιστερούς τροχούς Vertex.

Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί και στο σαλόνι, με δέρμα Αλκαντάρα να καλύπτει κάθε επιφάνεια. Μάλιστα υπάρχει και ειδική πινακίδα με το όνομα του οδηγού, την υπογραφή του, την ιδιότητά του και την ένδειξη “001/150”.

Advertisement

Ο Rosberg ήταν από τους πρώτους που ενθουσιάστηκε με την δουλειά που γινόταν από τον Rimac εδώ και αρκετά χρόνια και έτσι είχε κλείσει την πρώτη επιλογή ανάμεσα στους πελάτες για το Nevera.

Advertisement

Όπως λέει ο Rosberg, “από την πρώτη στιγμή που συνάντησα τον Mate Rimac, κατάλαβα ότι το Nevera ήταν ιδιοφυές, και ήθελα να έχω το πρώτο αυτοκίνητο. Για μένα αντιπροσωπεύει ότι θα ζητούσα ποτέ: την εξέλιξη που φέρνει η ηλεκτροκίνηση με απίστευτες επιδόσεις αλλά και εξαιρετική οδική συμπεριφορά”.

Να υπενθυμίσουμε εδώ κάποια από τα νούμερα του Nevera. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 1914 άλογα και 2.360 Nm ροπή, η μπαταρία είναι των 120 kWh, κάνει το 0-100 km/h κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα. Ό,τι πρέπει για… συνταξιούχους, έστω της Formula 1.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκηνή από το Top Gun με το Rimac Nevera (+video)
Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)
Δοκιμή: Rimac Nevera