Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Nico Rosberg βολτάρει στο Μονακό με Koenigsegg Regera (+video)

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Nico Rosberg βολτάρει στο Μονακό με Koenigsegg Regera (+video)

ΝΕΑ

O Nico Rosberg βολτάρει στο Μονακό με Koenigsegg Regera (+video)

ΝΕΑ

Ο Νico Rosberg δεν χάνει ευκαιρία για μια βόλτα στους δρόμους πέριξ του Μονακό με την εντυπωσιακή Koenigsegg Regera των 1.500 ίππων και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Advertisement
Advertisement

Πριν από το Grand Prix του Μονακό, δόθηκε η ευκαιρία στον Nico Rosberg να οδηγήσει (με τις κάλτσες) το Koenigsegg Regera.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 πήρε τα κλειδιά του ιδιαίτερου αυτού μοντέλου που η Koenigsegg θα κατασκευάσει μόνο σε 80 αντίτυπα και αφού ξεναγήθηκε στις τεχνικές ιδιαιτερότητές του, έκανε μια πολύ ωραία βόλτα γύρω από το Μονακό. Στο παρελθόν, ο Rosberg είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της Koenigsegg για το αυτοκίνητο και όπως παραδέχεται ο ίδιος, είχε εκδηλώσει πάρα πολύ καιρό τώρα την επιθυμία να οδηγήσει το νέο αυτό αυτοκίνητο. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό Regera με αμάξωμα από ανθρακόνημα διαθέτει ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με συνολική απόδοση 1.500 ίππων και στα χέρια του Rosberg, πέρασε μια σύντομη βόλτα από τους δρόμους του Πριγκηπάτου όπου διεξάγεται ο αγώνας της F1 και μετά πέρασε από τις διαδρομές έξω από την πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η Koenigsegg τροφοδοτεί τα μόλις 80 παραδείγματα του Regera με κινητήρα V8 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και δύο υπερσυμπιεστές που λειτουργεί παράλληλα με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Στο σύνολο, η απόδοση των κινητήρων φτάνει τους 1.500 ίππους και τα… 203,9 kgm ροπής αλλά αυτό που ξεπερνάει σε μοναδικότητα την απόδοση, είναι η «απουσία» του τυπικού συστήματος μετάδοσης με κιβώτιο ταχυτήτων και αντί αυτού διαθέτει σύστημα άμεσης μετάδοσης. Προφανώς, το Regera έχει εξαιρετικές επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει αλλά ο πρώην οδηγός της F1, που τελευταία εκτός του σχολιασμού αγώνων και την κατηγορία Extreme E, ασχολείται και με το Youtube αρκετά, εντυπωσιάζεται περισσότερο με τη μηχανική πρόσφυση που παρέχει το σουηδικό hypercar, όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χ-e Factor: Αφιέρωμα στο φιλόδοξο νέο θεσμό της Extreme E (+video)
Απολαύστε το ουρλιαχτό του Koenigsegg Jesko στην πίστα (+video)
Υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η Bugatti;