Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο το που θα φτιάξει εργοστάσιο η Hyundai

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο το που θα φτιάξει εργοστάσιο η Hyundai

ΝΕΑ

Απίστευτο το που θα φτιάξει εργοστάσιο η Hyundai

ΝΕΑ

Η Σαουδική Αραβία αναζητά νέους τρόπους οικονομικής ανάπτυξης πέραν του πετρελαίου. Η Hyundai θα επωφεληθεί από την ευκαιρία επένδυσης στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο οικονομικό (αλλά και γεωστρατιωτικό) περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Ένας τομέας στον οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να δραστηριοποιείται είναι η παραγωγή αυτοκινήτων. Έτσι, αναζητά τις σχετικές επενδύσεις και ο όμιλος Hyundai θα ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, η Νοτιοκορεατική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιό της στη χώρα, σε συνεργασία με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων αυτής. Θα είναι το πρώτο της στη Σαουδική Αραβία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συνολικό ποσό της επένδυσης θα είναι τουλάχιστον 500.000.000 δολάρια (τουλάχιστον περίπου 469.000.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων θα κατέχει το 70% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα ιδρυθεί και ο Όμιλος Hyundai το υπόλοιπο 30%. Στο εργοστάσιο θα παράγονται 50.000 οχήματα ετησίως, τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εκπονήθηκε, οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεών του θα ξεκινήσουν εντός του 2024 και τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίζουν να παράγονται εντός του 2026.

Advertisement

Το καινούργιο εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Πόλη του Βασιλιά Αμπντάλα η οποία δημιουργήθηκε σε περιοχή της ερήμου Σαουδικής Αραβίας, κοντά στην πρωτεύουσα Τζέντα, με σκοπό να αποτελέσει οικονομικό κέντρο.

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε, τόσο από το κρατικό Ταμείο όσο και από την εταιρεία, αναφέρονται τα εξής: «Η Hyundai, θα έχει επίσης τον ρόλο του στρατηγικού τεχνολογικού συμβούλου στη δημιουργία του νέου εργοστασίου, καθώς θα παρέχει βοήθεια τόσο στον τεχνολογικό τομέα όσο και εμπορική αντιπροσώπευση».

Η Σαουδική Αραβία έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζονται στο έδαφός της περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα ετησίως ως το 2030. Θυμίζουμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού (τρέχοντος έτους) ανακοινώθηκε η ίδρυση της Ceer Motors, της νέας κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα εξελίξει και θα κατασκευάζει τα δικά της μοντέλα που θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

Τέλος, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας έχει επενδύσει ήδη στη Lucid Motors, στις ΗΠΑ, και έχει επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να δημιουργήσει και τις δικές της εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι τα SUV πραγματικά σπορ; Η Hyundai έχει άλλη άποψη
Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά
H Hyundai προετοιμάζεται για το φεγγάρι