Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τι συμφώνησε η Aston Martin με τη Lucid Motors;

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τι συμφώνησε η Aston Martin με τη Lucid Motors;

ΝΕΑ

Σε τι συμφώνησε η Aston Martin με τη Lucid Motors;

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Aston Martin να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές είναι η θέληση των στελεχών της Aston Martιn Lagonda να συνάψουν συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική Lucid Motors.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν επιχειρηματικούς δεσμούς οι οποίοι θα σημάνουν την ανάπτυξή τους σε (τουλάχιστον) μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λόρενς Στρόλ, Πρόεδρος της Aston Martιn Lagonda, μεταξύ των δύο μερών υπεγράφη συμφωνία η οποία προβλέπει ότι οι βρετανική εταιρεία θα προμηθεύεται ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες από τη Lucid Motors.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία, είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Air, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ο Στρόλ, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται μεγαλύτερη ώθηση στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει ονομαστεί «Racing. Green» και προβλέπει τη δημιουργία και μιας εξηλεκτρισμένης έκδοσης σε όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2026.

Advertisement

Βεβαίως, αυτή είναι η αρχή για την Aston Martin καθώς η πρόσβαση στην τεχνολογία και τεχνογνωσία της Lucid Motors σημαίνει τη δημιουργία της κατάλληλης βάσης για την εξέλιξη και παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στη συμφωνία της βρετανικής εταιρείας με την αμερικανική προβλέπεται ότι η Lucid Motors θα αποκτήσει μερίδιο μετοχών της Aston Martin σε ποσοστό 3,7%.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο, η Βρετανοί θα αποπληρώσουν σταδιακά περίπου 212 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο συμφωνήθηκε για τη σύναψη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η κινεζική Geely απέκτησε το 17% των μετοχών της Aston Martin Lagonda, υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό της που είχε σε αυτή ως τότε.

Advertisement

Επίσης, η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει το ποσοστό της στο 20% ως το τέλος της χρονιάς, από το 9,7% των μετοχών που της ανήκει αυτή τη στιγμή. Ως γνωστόν, η γερμανική εταιρεία συνεργάζεται με τους Βρετανούς παρέχοντάς τους κινητήρες και τεχνολογία για τα μοντέλα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Lucid Air
Η τύχη της Aston Martin χωρίς τη Mercedes-Benz