Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai προετοιμάζεται για το φεγγάρι

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai προετοιμάζεται για το φεγγάρι

ΝΕΑ

H Hyundai προετοιμάζεται για το φεγγάρι

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Hyundai έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά στη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Τόσο ώστε να μπει σε τροχιά και πέραν του πλανήτη μας.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ομίλου Hyundai (Hyundai, Kia και Genesis), τα ανώτατα στελέχη του έδωσαν τη έγκρισή τους για να ξεκινήσει μια νέα, σημαντική δραστηριότητα αναφορικά με την τεχνολογική πρωτοπορία και τη μελλοντική εικόνα του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη και την κατασκευή ενός ρομποτικού οχήματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση της Σελήνης.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοινώθηκε, ο Όμιλος θα ολοκληρώσει το πρωτότυπο ως το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει το 2027.

Advertisement
Advertisement

Για την πραγματοποίηση του σχεδίου θα συνεργαστεί με έξι διαφορετικά ερευνητικά ινστιτούτα και σχετικούς επιστημονικούς φορείς της Νότιας Κορέας, όπως το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Επιστήμης Διαστήματος, το Ινστιτούτο Έρευνας Αεροδιαστήματος, καθώς και αυτό της Ατομικής Ενέργειας. Τα στελέχη όλων αυτών έχουν συμβουλευτικό αλλά και ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία του.

Το σεληνιακό όχημα θα διαθέτει συστήματα και τεχνολογία που η εταιρεία υιοθετεί ήδη στα σύγχρονα μοντέλα της, κυρίως στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μπαταριές, ηλεκτροκινητήρες, ανάρτηση, κάμερες, αισθητήρες, κ.λπ. που υπάρχουν στα νέα μοντέλα της, αλλά και όσα στοιχεία θα εξελιχθούν στην πορεία και τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια του Φεγγαριού.

Advertisement

Επίσης, θα έχει χώρο για την τοποθέτηση του απαιτούμενου επιστημονικού εξοπλισμού και των βραχιόνων εκσκαφής και συλλογής πετρωμάτων και εδάφους από την επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το σεληνιακό όχημα θα έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, θα διαθέτει την απαραίτητη προστασία για τη διαστημική ακτινοβολία και το θερμοκρασιακό περιβάλλον και θα ζυγίζει περίπου 70 κιλά.

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Hyundai είχε δείξει την πρόθεσή του να ασχοληθεί με δημιουργία ενός σεληνιακού οχήματος -και με το διάστημα, γενικότερα- από πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν παρουσίασε τις ιδέες του στην Έκθεση Τεχνολογίας του Las Vegas («CES»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά
Hyundai και Genesis δεν ποντάρουν μόνο στα SUV
Το Hyundai Ioniq 5 γιορτάζει τα 100 χρόνια της Disney (+video)

Advertisement