Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και τα ηλεκτρικά έχουν «ψυχή» για drift και καμένο λάστιχο! (+video)

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και τα ηλεκτρικά έχουν «ψυχή» για drift και καμένο λάστιχο! (+video)

ΝΕΑ

Και τα ηλεκτρικά έχουν «ψυχή» για drift και καμένο λάστιχο! (+video)

ΝΕΑ

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά θα είναι κάτι σαν ψυγεία σε τέσσερις ρόδες. Όμως υπάρχουν εταιρίες που δείχνουν ότι δεν θα ξεχάσουμε πως ήταν η χαρά της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων, το Ioniq 5 N, και δεν δίστασε να το βάλει σε μια εκδήλωση drifting στην Αυστραλία.

Για να επιδείξουν τις δυνατότητες του οχήματος, παρέδωσαν τα πηδάλια στον διάσημο θρύλο του drift Keiichi Tsuchiya, ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα με αυτό το σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σε ένα νέο βίντεο, ο Tsuchiya μοιράζεται τις σκέψεις του για το αυτοκίνητο, παραδεχόμενος ότι αρχικά είχε μικρές προσδοκίες.

Advertisement
Advertisement

Δεν περίμενε πολλά από αυτό λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η περιορισμένη παρουσία κορεατικών σπορ αυτοκινήτων στην Ιαπωνία και η έλλειψη εμπειρίας του στο ντριφτάρισμα ενός ηλεκτρικού οχήματος. Επιπλέον, είχε ανησυχίες σχετικά με το βάρος του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, ο Tsuchiya εξεπλάγη ευχάριστα από τις επιδόσεις του Ioniq 5 N. Εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την ευελιξία του, την οποία βρήκε αξιοσημείωτη για ένα όχημα βάρους 2.200 κιλών.

Ο Tsuchiya μπόρεσε να εκτελέσει ελεγχόμενα, εκτεταμένα drifts γύρω από την αυστραλιανή πίστα, όπως αποδεικνύεται από τα πλάνα. Ο ενθουσιασμός του για την εμπειρία ήταν εμφανής από τα χαμογελαστά μάτια του που φαίνονταν μέσα από το κράνος του.

Advertisement

Το Ioniq 5 N τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης που είναι τοποθετημένοι τόσο μπροστά όσο και πίσω, αποδίδοντας 650 ίππους με πισωκίνητη κατανομή της μετάδοσης.

Αυτή η ισχύς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 260 χλμ/ώρα

Advertisement

Για να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά του, το όχημα διαθέτει ένα σύστημα κατανομής ροπής N με λειτουργία Torque Kick Drift που επιτρέπει στον οδηγό να προσομειώνει τις αλλαγές σαν σε κλασικό κιβώτιο και να ξεκινάει ντριφτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2023: Το πρωτοποριακό Hyundai Ioniq 5 δηλώνει παρόν
Επίσημο: To Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων
Το Hyundai IΟΝΙQ 5 N στο Goodwood Festival of Speed

Advertisement