Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai ανακοίνωσε καινούργια πλατφόρμα και νέα μοντέλα

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai ανακοίνωσε καινούργια πλατφόρμα και νέα μοντέλα

ΝΕΑ

H Hyundai ανακοίνωσε καινούργια πλατφόρμα και νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Με σταθερό ρυθμό, ο Όμιλος Hyundai εξελίσσεται σε βασικό παίχτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, θέτοντας υψηλούς στόχους.

Advertisement
Advertisement

Η λεγόμενη «Ημέρα των Επενδυτών» την οποία διοργάνωσε πρόσφατα ο Όμιλος Hyundai ήταν μια καλή ευκαιρία για να δούμε τα επόμενα σχέδια της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Παρών σε αυτή ήταν και ο Τσεχούν Τσένγκ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motors o οποίος ανακοίνωσε το επενδυτικό πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Αυτό ονομάζεται «Hyundai Motor Way» και αναφέρθηκε και στον τρόπο που αυτό θα υλοποιηθεί.

Βασικό ρόλο στη διαδικασία θα διαδραματίσει η ηλεκτροκίνηση και η καινούργια πλατφόρμα «IMA» («Integrated Modular Architecture») την οποία εξελίσσουν ήδη και η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα «E-GMP» («Electric-Global Modular Platform»).

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτή θα βασιστούν τουλάχιστον 13 καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία προγραμματίζει να παρουσιάσει ο Όμιλος Hyundai (Hyundai-Kia) ως το 2030. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, ο στόχος είναι να πωλούνται δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της ετησίως στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Για τον λόγο αυτό θα επενδυθούν περίπου 78 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 25,5 δισεκατομμύρια θα προορίζονται για την ηλεκτροκίνηση και τα υπόλοιπα για να γίνει ο Όμιλος «πάροχος έξυπνων λύσεων κινητικότητας» όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement

Η πλατφόρμα «IMA» θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου, καθώς θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω οικονομιών κλίμακας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, «περισσότερες από 80 μονάδες που θα την απαρτίζουν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων και ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.

»Αυτό, θα επιτρέπει ευελιξία στους συνδυασμούς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαδικασία εξέλιξης και δημιουργίας νέων μοντέλων, ανοίγοντας το δρόμο για σημαντική μείωση του κόστους».

Advertisement

Αναφορικά με τις μπαταρίες, περίπου από το 2025 και έπειτα ο Όμιλος Hyundai θα χρησιμοποιεί συσσωρευτές νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου καθώς και φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα -άρα μικρότερο όγκο και βάρος- και καλύτερη απόδοση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές εξέλιξης μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη σε συνεργασία με άλλες που ειδικεύονται και έχουν την τεχνογνωσία με σκοπό να επιτύχουν αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ. Επίσης, θα αναπτύξει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος Hyundai θα δημιουργήσει καινούργια εργοστάσια κατασκευής αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τόσο στη Νότια Κορέα όσο και στις ΗΠΑ. Θα επικεντρωθεί στην παραγωγή SUV οχημάτων και δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup μοντέλο.

Τέλος, οι άνθρωποι του Ομίλου θα δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη της υπομάρκας N και στην αύξηση των σπορ ηλεκτροκίνητων μοντέλων που αυτή θα έχει. Επίσης, θα φροντίσουν για την εξέλιξη και παραγωγή καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και για την Genesis, την εταιρεία πολυτελών οχημάτων του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Όμιλος Hyundai διατηρεί τη συνεργασία του με τη FIFA
Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά
Σαρώνει τα βραβεία το Hyundai Ioniq 6