Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος του Ομίλου Hyundai Motor ανακοίνωσε το μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας που αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα της ως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Οι Νοτιοκορεάτες εδραιώνονται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων, γεγονός που είναι εμφανές πλέον. Ο αριθμός που διαθέτουν ήδη στην γκάμα τους τόσο η Hyundai όσο και η Kia είναι ανταγωνιστικός των υπολοίπων, κυρίως των Ευρωπαίων.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μέλλον και ιδίως στη χρονιά-ορόσημο του 2030 που έχει τεθεί επειδή τελειώνει η τρέχουσα δεκαετία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ομίλου, πρόκειται να επενδυθούν 32 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 22,1 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) ως εκείνη τη χρονιά για την εξέλιξη καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και τη δημιουργία νέων εργοστασίων για την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο στόχος είναι να φτάσει ο ετήσιος συνολικός όγκος παραγωγής τους τα 1.51 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα και τα 3,64 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, τα συγκεκριμένα νούμερα παραγωγής αφορούν σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή Hyundai, Kia και Genesis. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου στη Νότια Κορέα στο οποίο θα κατασκευάζονται αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά, καθώς και οχήματα αυτόνομης οδήγησης και ρομποταξί, στο μέλλον.

Αρχικά, η εταιρεία θα επενδύσει ένα τρισεκατομμύριο γουόν σε αυτό (περίπου 695 εκατομμυρίων ευρώ) με σκοπό να μπορεί να παράγει 150.000 οχήματα ετησίως ως το 2025. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ως εκείνη τη χρονιά θα επενδυθούν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ (περίπου 9,1 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και μπαταριών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια η θέση της Hyundai για τα e-fuels;
Hyundai: 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το εργοστάσιο της στην Τσεχία
Πώς σας φαίνεται η σχεδίαση των νέων Hyundai;

 

Advertisement