Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Έκανε κρούσεις σε Λεκλέρ και Νόρις;

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Έκανε κρούσεις σε Λεκλέρ και Νόρις;

FORMULA 1

Red Bull: Έκανε κρούσεις σε Λεκλέρ και Νόρις;

FORMULA 1

Η silly season της F1 έχει ξεκινήσει και δύο πρωτοκλασάτα ονόματα του grid βρέθηκαν από πολύ νωρίς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμαστε στους Σαρλ Λεκλέρ και Λάντο Νόρις. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο η Red Bull έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των δύο αυτών οδηγών κατά το τελευταίο διάστημα.

Μπορεί το συμβόλαιο του Σαρλ με την Ferrari να λήγει το 2024 και του Λάντο με την McLaren το 2025. Ωστόσο αυτό δεν μοιάζει να εμπόδισε την Red Bull από το να προσεγγίσει τους δύο οδηγούς για περίπτωση μελλοντικής τους συνεργασίας. Φυσικά ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει ακλόνητος στη θέση του μέχρι και το 2028.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια η αυστριακή ομάδα επιθυμεί ένας εκ των Λεκλέρ-Νόρις να αντικαταστήσει τον Πέρεζ μετά το 2024. Ασφαλώς αυτή η φημολογούμενη επιλογή της Red Bull δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως το γιατί οι Χόρνερ-Μάρκο να δυσκολέψουν την εσωτερική λειτουργία της ομάδας φέρνοντας έναν ακόμη υπέρ-ταλαντούχο νέο οδηγό δίπλα στον Φερστάπεν.

Εξάλλου, ο Πέρεζ είναι ένα ιδανικό νούμερο 2 στον Ολλανδό. Είναι μεν ταχύς αλλά όχι αρκετά ώστε να απειλήσει σοβαρά τον Μαξ. Επιπλέον στους ελάχιστους αγώνες που ο πρωταθλητής δεν τα έχει πάει εξαιρετικά, ο Μεξικανός έχει κάνει εκείνος την δουλειά για λογαριασμό της Red Bull.

Η Liberty θέλει αλλαγές

Advertisement

Ωστόσο υπάρχει ένας παράγοντας που λειτουργεί εναντίον αυτής της αρμονικής συνύπαρξης. Αυτός ακούει στο όνομα Liberty Media. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος ώστε να έχουμε και πάλι μάχη για την πρώτη θέση, είναι μέσω της ίδιας της Red Bull.

Advertisement

Δηλαδή η αυστριακή ομάδα να φέρει έναν οδηγό αντάξιο του Φερστάπεν ώστε οι δυο τους να κονταροχτυπηθούν για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Κατά τα πρότυπα των Προστ-Σένα ή Χάμιλτον-Ρόζμπεργκ πιο πρόσφατα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας formu1a.uno προτεραιότητα για την Red Bull έχει ο Λεκλέρ. Εντούτοις σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή μία τέτοια μεταγραφή, ο Νόρις θα ήταν μία εξαιρετική εναλλακτική.

Advertisement

Πρόσφατα άλλωστε ο Χέλμουτ Μάρκο μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Βρετανό. «Μπορεί να έχει συμβόλαιο με την McLaren μέχρι το 2025 αλλά είναι μακράν ο καλύτερος των νέων οδηγών. Η νεανική του προσωπικότητα θα ταίριαζε γάντι στην Red Bull» είχε δηλώσει ο Αυστριακός.

Επιπρόσθετα, ο Μάρκο εθεάθη στο Σίλβερστοουν να συζητά με τον μάνατζερ του Λάντο, Μαρκ Μπέριμαν. Και φυσικά είναι εμφανέστατη η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει ανάμεσα στους Φερστάπεν και Νόρις.

Φυσικά όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι τόσο η Liberty όσο και η Red Bull πιστεύουν ότι η ισορροπία δυνάμεων μέχρι το 2026 δεν θα αλλάξει δραματικά. Μία πρόβλεψη μάλλον παρακινδυνευμένη.

Επιπλέον υπάρχουν και οι Ferrari-McLaren οι οποίες δεν θα άφηναν έτσι απλά να φύγουν οι κορυφαίοι τους οδηγοί. Για τον λόγο αυτό, ο Βασέρ έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ανανέωση συμβολαίου του Λεκλέρ. Πράγμα που, παρασκηνιακά, έχει ενοχλήσει τον Σάινθ του οποίου το συμβόλαιο λήγει επίσης το 2024. Σε ότι αφορά την McLaren, ο Ζακ Μπράουν έχει δηλώσει επανειλημμένα πώς θεωρεί τον Νόρις, ηγέτη της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;
Andretti: Ανεπιθύμητη από τις ομάδες στην F1
Ρικιάρντο: Αντικαθιστά τον Ντε Βρις στην AlphaTauri!