Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάρκο: Γιατί δυσκολεύεται ο Πέρεζ

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάρκο: Γιατί δυσκολεύεται ο Πέρεζ

FORMULA 1

Μάρκο: Γιατί δυσκολεύεται ο Πέρεζ

FORMULA 1

Λίγες ημέρες μετά τον 100ο θρίαμβο της Red Bull στην F1, ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδα έδωσε την δική του άποψη για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του Σέρτζιο Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Πριν την αρχή της φετινής σεζόν ο Μεξικανός είχε δηλώσει ότι μπορούσε να προβληματίσει τον Φερστάπεν για τον τίτλο.

Μετά από δύο νίκες σε Σαουδική Αραβία και Αζερμπαϊτζάν πολλοί άρχισαν να πιστεύουν σε αυτόν τον ισχυρισμό του. Ωστόσο η προσγείωση ήταν απότομη για τον Τσέκο. Μετά από την pole στο Μαϊάμι (όπου έχασε εμφατικά στον αγώνα από τον Φερστάπεν) ο Πέρεζ δεν έχει περάσει σε Q3. Επιπλέον έχει συγκεντρώσει μόλις 21 βαθμούς την στιγμή που ο Μαξ έχει μόνο νίκες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν θα έπρεπε ίσως να μας εκπλήσσει. Εξάλλου σε δύο χρόνια συνύπαρξης με τον Φερστάπεν στην Red Bull ο Πέρεζ έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ένας ταχύτατος και έξυπνος οδηγός. Όχι, όμως, αρκετά χαρισματικός ώστε να προβληματίσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Το ίδιο πιστεύει και ο Χέλμουτ Μάρκο. Αφού ο Αυστριακός γιόρτασε την νίκη-ορόσημο της ομάδας του στον Καναδά έδωσε την δική του οπτική επί του θέματος.

«Επειδή ο Μαξ είναι ο Μαξ» δήλωσε ο Μάρκο. «Έχει το καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ακόμη κι έτσι μόνο ο Αλόνσο και ο Χάμιλτον θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο επίπεδό του. Και ο Μαξ ξεχωρίζει και πάλι ανάμεσά τους» υπογράμμισε.

Advertisement

Είχαμε γράψει μετά τη νίκη του Πέρεζ στην Τζέντα ότι ο Μεξικανός θα έπρεπε να κάνει μία τεράστια υπέρβαση για να κερδίσει τον Μαξ. Εξάλλου η βαθμολογική του συγκομιδή μέχρι στιγμής είναι σχεδόν η ίδια με την περσινή. Έπειτα από 8 αγώνες έχει 126 βαθμούς, τρεις λιγότερους από ότι πέρσι στο ίδιο σημείο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Καναδά: Κρύα ελαστικά και ζεστά φρένα (+video)
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
Ράσελ: Πλέον είμαι ταχύτερος από τον Χάμιλτον! (+video)