Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 του Σίλβερστοουν. Ωστόσο αυτό το τριήμερο μοιάζει να κρύβει αρκετές εκπλήξεις για όλες τις ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Δεν ξέρουμε τι συμπέρασμα να βγάλουμε από τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού GP. Σίγουρα, οι Red Bull ήταν ταχύτερες όπως συνήθως. Όχι, όμως, για πολύ.

Στο FP2 η προσομοίωση qualifying του 2ου Σάινθ ήταν μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερη από εκείνη του Φερστάπεν. Ο Λεκλέρ πέρασε όλη τη διαδικασία στα pits λόγω προβλήματος με το υβριδικό σύστημα της SF-23. Εάν ο Μονεγάσκος χρειαστεί επιπλέον στοιχείο PU είναι πολύ πιθανό να του επιβληθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η Ferrari έδειχνε πολύ ανταγωνιστική σε ένα σιρκουί στο οποίο η Red Bull θα έπρεπε θεωρητικά να είναι πολύ πιο μπροστά ακόμη και υπό συνθήκες ελεύθερων δοκιμών.

Τι μπορούμε να πούμε, όμως, και για τις επιδόσεις των δύο Williams; Οι χρόνοι των Άλμπον (3ος και στις δύο περιόδους) και Άλμπον (5ος στο FP2) ήταν εξόχως ανταγωνιστικοί για πρώτη φορά φέτος. Και μάλιστα χωρίς οι δύο FW45 να δείχνουν λιγότερο φορτωμένες με καύσιμα από τους υπόλοιπους!

Advertisement

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί έχει να κάνει με τα νέα ελαστικά της Pirelli τα οποία κάνουν το ντεμπούτο τους στο Σίλβερστοουν. Αυτά έχουν διαφορετικό σκελετό, πιο ανθεκτικό στα μεγάλα φορτία που τους ασκούν τα μονοθέσια του 2023. Η Williams μοιάζει να κατάφερε πρώτη από όλους να βρει τρόπο σωστής εκμετάλλευσης των ελαστικών τόσο στον έναν γρήγορο γύρο όσο και στα μεγαλύτερα stints.

Advertisement

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους οδηγούς παραπονιόντουσαν για έλλειψη πρόσφυσης κυρίως στον πίσω άξονα. Οι Mercedes και Aston Martin ήταν αρκετά υποτονικές κυρίως στον έναν γρήγορο γύρο. Βέβαια η προσομοίωση αγώνα του Χάμιλτον ήταν κάπως καλύτερη. Μέτριες ήταν οι επιδόσεις και των McLaren.

Αναλύοντας τα δεδομένα

Φυσικά, όλες οι ομάδες θα κάνουν… εξαντλητική ανάλυση των δεδομένων από το FP1 και FP2 μέχρι αύριο. Λογικά, οι περισσότερες θα βρουν τρόπο να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους μέχρι τις κατατακτήριες. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η εικόνα των δύο σημερινών ελεύθερων δοκιμών αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

Advertisement

Επιπλέον θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η αυριανή ημέρα θα επηρεαστεί, λογικά, από την βροχή. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχόπτωση στη διάρκεια των κατατακτήριων. Δεν περιμέναμε να το γράψουμε αυτό φέτος, αλλά στη Williams θα παρακαλούν η βροχή να μείνει μακριά από την πίστα!

Όπως και να έχει το πράγμα, στο αυριανό FP3 θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα της ισορροπίας δυνάμεων στο Σίλβερστοουν. Για την ώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι η αυριανή μάχη για την pole θα δοθεί μεταξύ των Red Bull και Ferrari με… την Williams να προβάλει ως φαβορί για δύο θέσεις στο Q3!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μ. Βρετανίας: Προεπισκόπηση
Ο Ράσελ σε ρόλο… Maverick!
F1: Πότε θα δούμε ξανά γυναίκα οδηγό;