Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ρικιάρντο: Αντικαθιστά τον Ντε Βρις στην AlphaTauri!

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρικιάρντο: Αντικαθιστά τον Ντε Βρις στην AlphaTauri!

FORMULA 1

Ρικιάρντο: Αντικαθιστά τον Ντε Βρις στην AlphaTauri!

FORMULA 1

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf το βρετανικό GP ήταν ο τελευταίος αγώνας του Νικ ντε Βρις με την AlphaTauri. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά για τον Ολλανδό από την αρχή της σεζόν. Ήταν σταθερά αργότερος του Τσουνόντα ενώ ήταν και επιρρεπής σε λάθη.

Η Red Bull του ασκούσε δημοσίως πίεση, κυρίως μέσω του τεχνικού της συμβούλου Χέλμουτ Μάρκο. Ωστόσο πρόσφατες δηλώσεις του Αυστριακού άφηναν να εννοηθεί ότι στον Ντε Βρις θα δινόταν πίστωση χρόνου τουλάχιστον μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα. Τελικά, όλα δείχνουν ότι η υπομονή στο στρατόπεδο των Red Bull και AlphaTauri εξαντλήθηκε.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ο πρωταθλητής της Formula e για το 2021, μένει εκτός F1 έπειτα από σχεδόν μισή σεζόν. Αυτή είναι μία εξέλιξη που λίγοι θα φαντάζονταν έπειτα από την πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση του Ολλανδού στο περσινό GP Ιταλίας με την Williams.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Ντε Βρις εκείνος δεν θα είναι άλλος από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός είχε βρεθεί πρόσφατα στην Φαέντσα για να φτιάξει κάθισμα στα μέτρα του. Επιπλέον, συμμετέχει με την Red Bull στο τεστ της Pirelli που διεξάγεται στο Σίλβερστοουν σήμερα. Ο Ρικιάρντο θα οδηγήσει για λογαριασμό της AlphaTauri στην Ουγγαρία και λογικά μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Advertisement

Η απόφαση των ταύρων είναι απολύτως λογική. Εξάλλου ο Ρικιάρντο είναι ο εφεδρικός οδηγός της Red Bull με την μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία. Έτσι οι πολυάριθμοι φίλοι του Αυστραλού θα χαρούν ιδιαίτερα να τον δουν και πάλι να αγωνίζεται σε GP έπειτα από μόλις 10 αγώνες μακριά από τους αγώνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πότε θα δούμε ξανά γυναίκα οδηγό;
F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;
Andretti: Ανεπιθύμητη από τις ομάδες στην F1

Advertisement