Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μάρκο: Ενοχλημένος ο Χάμιλτον-Δεν πωλείται η AlphaTauri

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάρκο: Ενοχλημένος ο Χάμιλτον-Δεν πωλείται η AlphaTauri

FORMULA 1

Μάρκο: Ενοχλημένος ο Χάμιλτον-Δεν πωλείται η AlphaTauri

FORMULA 1

Ο Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull ασχολήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του με δύο από τα αγαπημένα του θέματα τον τελευταίο καιρό. Τον Λιούις Χάμιλτον και την AlphaTauri.

Advertisement
Advertisement

Με το δικό του χαρακτηριστικό στιλ, ο Αυστριακός τεχνικός σύμβουλος των πρωταθλητών σχολίασε τις πρόσφατες φήμες που ήθελαν τον Χάμιλτον να πηγαίνει στην Ferrari από το 2024.

«Υπάρχουν δύο πράγματα τα οποία πραγματικά ενοχλούν τον Χάμιλτον» δήλωσε ο Μάρκο. «Το πρώτο είναι πώς δεν είναι πια ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Και θα είναι δύσκολο για εκείνον να γίνει ξανά στο μέλλον. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει θέση για εκείνον στην Red Bull. Επιπλέον είναι αμφίβολο το κατά πόσον η Ferrari θα του δώσει καλύτερη ευκαιρία από ότι η Mercedes» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Για τον Μάρκο, όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν μπορεί να χωνέψει ο Βρετανός. «Εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, όμως, ο Λιούις δεν είναι χαρούμενος και επειδή δεν είναι πια ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός. Για την ώρα αυτός είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα η Ferrari θα μπορούσε να τον βοηθήσει» σημείωσε ο Αυστριακός.

Στην αρχή της εβδομάδας είχαν κυκλοφορήσει φήμες σχετικά με το μέλλον του Λιούις Χάμιλτον. Τόσο ιταλικά όσο και βρετανικά έντυπα ήθελαν τον Λιούις να έχει δεχτεί πρόταση άνω των 45 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ferrari.

Advertisement

Όπως είχαμε γράψει και τότε, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε τέτοιου είδους φήμες για τον Χάμιλτον. Ιδίως σε περιόδους στις οποίες διαπραγματεύεται ένα νέο συμβόλαιο με την Mercedes. Εχθές, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή μεταξύ του Βρετανού και της Scuderia. Εξάλλου από όποια πλευρά και αν το εξετάζαμε δεν θα είχε νόημα μία τέτοια μετακίνηση, ειδικά για την Ferrari.

Η AlphaTauri δεν είναι προς πώληση

Ο Μάρκο, όμως, μίλησε και για το μέλλον της AlphaTauri. «Έχουμε λάβει την απόφασή μας. Η Red Bull θα διατηρήσει την πλήρη ιδιοκτησία της AlphaTauri. Φυσικά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως η junior ομάδα της Red Bull».

Advertisement

Επιπλέον, ο Μάρκο σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο ομάδων θα γίνει στενότερη. Φυσικά πάντα εντός των νόμιμων πλαισίων. Σύμφωνα με τον Αυστριακό η μετακίνηση μεγαλύτερου μέρους των λειτουργιών της AlphaTauri στην Μεγάλη Βρετανία θα συνδράμει σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή η AlphaTauri έχει δύο επιτελεία μηχανικών. Ένα στην Φαέντσα της Ιταλίας και ένα στο Μπίστερ της Αγγλίας. Επίσης ο Μάρκο θεωρεί ότι η έλευση των Μεκίζ και Μπάιερ από το 2024 θα ενισχύσει το στελεχιακό δυναμικό της AlphaTauri.

Advertisement

«Η τεχνογνωσία που απέκτησε ο Πέτερ (σ.σ. Μπάιερ) στην FIA είναι αξιοσημείωτη. Σίγουρα θα βοηθήσει την AlphaTauri αλλά εμμέσως και την Red Bull» υπογράμμισε ο Μάρκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Θα τον δούμε στα κόκκινα;
Honda: Με την Aston Martin από το 2026!
F1 GP Μονακό: Προεπισκόπηση