FORMULA 1

Φέτελ: Με την Red Bull στη Nordschleife! (+video)

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φέτελ: Με την Red Bull στη Nordschleife! (+video)

FORMULA 1

Φέτελ: Με την Red Bull στη Nordschleife! (+video)

FORMULA 1

Έπειτα από δέκα χρόνια ένα μονοθέσιο F1 θα βρεθεί και πάλι στην θρυλική Nordschleife του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την Red Bull RB7 με την οποίαν ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα τρέξει στην κατά Τζάκι Στιούαρτ διαδρομή της πράσινης κόλασης!

Το event θα γίνει στα πλαίσια των περίφημων 12 ωρών του Nurburgring τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται και η Red Bull Formula Nurburgring. Μία εκδήλωση στην οποίαν πρώην και νυν οδηγοί αγώνων θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι διάφορων αγωνιστικών από F1 μέχρι NASCAR. Στο event θα συμμετέχει και ο εφεδρικός οδηγός της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο ο οποίος θα οδηγήσει μία Red Bull RB8 του 2012.

Advertisement
Advertisement

Η RB7 που θα οδηγήσει ο Φέτελ θα είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να καταναλώνει οικολογικά καύσιμα. Εξάλλου ο Γερμανός δεν έκυψε προς το τέλος της καριέρας του την ευαισθησία του στο συγκεκριμένο θέμα.

Η 20,8 χιλιομέτρων Nordschleife (μτφρ βορεινός βρόχος) είναι το πιο φημισμένο μέρος της διαδρομής του Nurburgring. Σε αυτήν διεξαγόταν επί σειρά ετών το γερμανικό GP, μέχρι και το ατύχημα του Νίκι Λάουντα εκεί το 1976. Έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί για αγώνες F1. Ωστόσο φιλοξενεί άλλες σειρές αγώνων όπως και δοκιμές αυτοκινήτων παραγωγής.

Advertisement

Θα είναι η πρώτη φορά σε μία δεκαετία κατά την οποίαν μονοθέσια της F1 θα πατήσουν και πάλι στην άσφαλτο της Nordschleife. Η τελευταία φορά ήταν το 2013 όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ είχε οδηγήσει την Mercedes W02 του 2011 όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai Motorsport στην Nürburgring Nordschleife
Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση (+video)
Κλάρκσον: Τους κέρασε όλους από μία μπύρα! (+video)

Advertisement