Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Δεν αλλάζω την Ferrari!

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεκλέρ: Δεν αλλάζω την Ferrari!

FORMULA 1

Λεκλέρ: Δεν αλλάζω την Ferrari!

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε για ακόμη μία φορά την αφοσίωσή του στην Scuderia. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι απόλυτος στόχος του παραμένει το πρωτάθλημα με το cavallino!

Advertisement
Advertisement

Το 2023 δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari. Ο Λεκλέρ είχε συγκεντρώσει μόλις 6 βαθμούς στους τρεις πρώτους αγώνες. Επίσης είχε γίνει εμφανές από το Μπαχρέιν ήδη ότι η SF-23 δεν βρίσκεται στο επίπεδο της RB19.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό και με το άσχημο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είχαν τροφοδοτήσει σενάρια τα οποία ήθελαν τον Λεκλέρ να εξετάζει το ενδεχόμενο μετακίνησής του από την Scuderia. Ωστόσο ο Σαρλ, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, εκτός από οδηγός της Ferrari είναι και οπαδός της.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο αμερικανικό site, The Athletic ο Μονεγάσκος δήλωσε για ακόμη μία φορά πίστη στο project της Ferrari. «Θέλω να κερδίσω και θέλω το πρωτάθλημα να έρθει με εμένα στα κόκκινα. Αυτό είναι ξεκάθαρο» υπογράμμισε ο Λεκλέρ.

Φυσικά, ο οδηγός της Ferrari αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θέματα τα οποία χρήζουν επίλυσης. «Η απόδοση μας των τελευταίων ετών δεν ήταν ικανοποιητική. Της έλειψε η συνέχεια. Και φέτος ακόμη δεν είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Αλλά δουλεύοντας με τον Φρεντ Βασέρ έχουμε καταλάβει κάποια πράγματα. Πλέον έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα» σημείωσε ο Σαρλ.

Όπως ο Σουμάχερ

Advertisement

Το τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών της Ferrari είχε έρθει το 2007 με τον Ράικονεν. Ένα χρόνο μετά η Scuderia πήρε και το τελευταίο της μέχρι σήμερα πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έχει περάσει τόσος καιρός ώστε μπορούμε να μιλάμε για «πέτρινα χρόνια» αντίστοιχα της περιόδου 1984-1998.

Advertisement

Πώς αντιμετωπίζει ο Λεκλέρ την μεγάλη πίεση που ασκούν στην ομάδα οι tifosi και ο ιταλικός τύπος;  «Ο Μίχαελ Σουμάχερ και ο Ζαν Τοντ αντιμετώπισαν την ίδια πίεση στην εποχή τους. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε ούτε να την χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Εξάλλου η πίεση αυτή είναι που κάνει και την Ferrari ξεχωριστή» πιστεύει ο Λεκλέρ.

«Υπάρχει ένα πάθος το οποίο δεν το συναντάς στις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί να περιπλέκει τα πράγματα ορισμένες φορές. Ιδίως όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν. Υπάρχουν πολλά και έντονα συναισθήματα. Ωστόσο δεν θα άλλαζα την Ferrari για κανέναν λόγο» δήλωσε ο Σαρλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεκλέρ: Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά
F1 GP Μαϊάμι: Το δώρο του Σαρλ (+video)
Ferrari: Είναι η εξέλιξη της SF-23 χαμένη υπόθεση;