Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Η παρουσίαση της W14

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Η παρουσίαση της W14

FORMULA 1

Mercedes: Η παρουσίαση της W14

FORMULA 1

Η Mercedes παρουσίασε κι εκείνη το μονοθέσιο της για το 2023. Πρόκειται για την W14 με την οποίαν οι Γερμανοί ευελπιστούν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση των τίτλων.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη χρονιά των νέων κανονισμών βρήκες την Mercedes σε δύσκολη θέση. Το επαναστατικό σχέδιο με τα πολύ μικρά πλαϊνά μπορεί να δημιουργούσε μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης. Ωστόσο προκαλούσε και έντονο porpoising.

Αυτό είχε δυσκολέψει αφάνταστα τις προσπάθειες των Hamilton-Russell στην αρχή της χρονιάς. Καθώς το πρωτάθλημα προχωρούσε, η Mercedes δοκίμαζε συνεχώς νέες λύσεις. Καμία από αυτές, όμως, δεν έλυνε οριστικά τα προβλήματα ευστάθειας που αντιμετώπιζε η W13. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε ο αγώνας του Interlagos, όπου οι Russell-Hamilton σημείωσαν το 1-2.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes φαίνεται ότι επιμένει στην αρχική της ιδέα με την W14. Τα πλαϊνά παραμένουν τα πιο compact που έχουμε δει, ίσως ακόμη μικρότερα και από τα περσινά. Αυτό δείχνει πως οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το περσινό project να δουλέψει.

Για φέτος η Mercedes επέλεξε να επιστρέψει στο μαύρο χρώμα που χρησιμοποιούσε το 2020 και το 2021. Παρόντες στην παρουσίαση του μονοθέσιου ήταν οι Toto Wolff, Lewis Hamilton και George Russell. Όλοι τους εξέφρασαν πίστη στις επιλογές της ομάδας για το 2023.

Advertisement

Η Mercedes θα προσπαθήσει φέτος να παλέψει με αξιώσεις για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από το κατά πόσον η W14 θα έχει απωλέσει τα βασικά μειονεκτήματα της προκατόχου της.

Επιπλέον, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και την εξέλιξη της εσωτερικής μάχης ανάμεσα στους Hamilton και Russell. Ο Βρετανός θέλει όσο τίποτε άλλο έναν όγδοο τίτλο οδηγών. Όμως, ο νεαρός συμπατριώτης του είναι διψασμένος για επιτυχίες και απέδειξε πέρσι ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)
Ferrari: Παρουσίασε την SF-23