Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

FORMULA 1

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

FORMULA 1

Μπορεί το 2022 να ήταν απογοητευτικό για την Mercedes και τον Lewis Hamilton. Όμως, ο Βρετανός δεν χάνει την αυτοπεποίθησή του για το 2023. Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε.

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton μίλησε σε ολλανδικό site για τις προσδοκίες του σχετικά με την φετινή σεζόν. Αναφέρθηκε στην σκληρή δουλειά που γίνεται στην Mercedes ώστε να επανέλθει στην κορυφή αλλά και για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο, το highlight των δηλώσεών του ήταν, αναμφίβολα, η απάντηση του Βρετανού στο κατά πόσον θεωρεί πιθανό να κάνει νίκες στο υπόλοιπο της καριέρας του. Συγκεκριμένα, τέθηκε υπόψη του Hamilton το εξής στατιστικό: Κανείς οδηγός στην ιστορία του σπορ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μετά το 300ο του Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis συμπλήρωσε στο περσινό Άμπου Ντάμπι τις 310 συμμετοχές σε Grand Prix. Η απάντησή του για το κατά πόσον τον ανησυχεί το εν λόγω στατιστικό; «Μα δεν έχει υπάρξει ποτέ οδηγός σαν εμένα» αποκρίθηκε ο Hamilton.

Αποφασισμένος για την μεγάλη επιστροφή

Ο οδηγός της Mercedes είχε πέρσι την δυσκολότερή του χρονιά από την ένταξή του στην Mercedes το 2013. Η W13 αποδείχθηκε ένα πολύ δύσκολο και όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Επιπλέον, ο νέος teammate του Hamilton, George Russell, τα πήγε εξαιρετικά φέτος εναντίον του συγκεντρώνοντας περισσότερους βαθμούς.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Hamilton, όμως, το 2022 ήταν ένα χρόνος στον οποίον το αποτέλεσμα της εσωτερικής μάχης στην Mercedes δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Προτεραιότητα της ομάδας ήταν η διόρθωση των προβλημάτων του αυτοκινήτου. «Πιστεύω ότι ως ομάδα έχουμε γίνει πιο ανθεκτικοί και πιο αποφασιστικοί λόγω του 2022» σημείωσε ο Hamilton.

Μετά το τέλος της σεζόν ο Hamilton ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το ταξίδι του στην Ανταρκτική. Εκεί ανέβασε stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία τον έδειχναν να προπονείται δίπλα στα σπάνια ζώα της παγωμένης ηπείρου.

Advertisement

Το συμβόλαιο του Hamilton με την Mercedes λήγει στο τέλος του 2023. Όλα, όμως, δείχνουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δύο πλευρές θα ανανεώσουν την συνεργασία τους. Σύμφωνα με τον Toto Wolff «η συμφωνία με τον Lewis είναι θέμα μόνο μερικών ωρών από την στιγμή της επιστροφής του στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!
Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε
Πόσο αξίζει το τσίρκο της Formula 1;

Advertisement