Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!

FORMULA 1

Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!

FORMULA 1

Τελικά ούτε η Red Bull παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2023. Όπως συνέβη και με την Haas η σημερινή παρουσίαση αφορούσε στο νέο χρωματισμό του αγωνιστικού της.

Advertisement
Advertisement

Μένει να φανεί το εάν όλες οι ομάδες θα ακολουθήσουν αυτήν την πρακτική. Βέβαια τα μεγάλα νέα σήμερα που αφορούν στην Red Bull έχουν να κάνουν με την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Ford από το 2026.

Στα της φετινής σεζόν, τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε τις δοκιμές του Μπαχρέιν για να δούμε την RB19. Πρόκειται για δημιούργημα των Craig Skinner και Enrico Balbo υπό την καθοδήγηση, φυσικά, του ιδιοφυούς Adrian Newey. Τα αποτελέσματα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα, άρχισαν να φαίνονται ήδη από το τέλος του 2020.

Advertisement
Advertisement

Τον επόμενο χρόνο η Red Bull επέστρεψε και πάλι στην κορυφή με τον Max Verstappen. Η συγκλονιστική μάχη του Ολλανδού με τον Hamilton και την πανίσχυρη Mercedes έχει ήδη περάσει στην ιστορία. Το 2022, όμως, η κατάσταση άλλαξε προς το… ακόμη καλύτερο. Η Red Bull και ο Verstappen κυριάρχησαν πλήρως.

Βλέπετε, στην αλλαγή των κανονισμών του 2022 η αυστριακή ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερα προετοιμασμένη από όλες τις υπόλοιπες. Τα αυτοκίνητα ground effect ταίριαξαν γάντι με τις ικανότητες και την εμπειρία του Newey. Και ο Verstappen το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Οι προκλήσεις του 2023

Advertisement

Για το 2023 οι πρωταθλητές θα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις. Η πρώτη είναι η αύξηση του ύψους των πατωμάτων σε σχέση με πέρσι. Αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ισορροπία των μονοθέσιων τα οποία θα εξαρτώνται λιγότερο πλέον από την κάθετη δύναμη που παράγεται μέσω του πατώματος.

Έπειτα είναι και η ποινή που έχει επιβληθεί στην ομάδα σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ για το 2021. Αυτή αναμένεται να πλήξει περισσότερο την RB κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι στην αρχή της.

Advertisement

Φυσικά, υπάρχει και η πρόκληση του ανταγωνισμού. Τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Οι δύο ομάδες αναμένονται πολύ πιο ανταγωνιστικές φέτος. Και μένει να φανεί πόσο καλά θα μπορέσει να προσαρμοστεί η Red Bull στα νέα δεδομένα.

Όλοι πάντως στο στρατόπεδο των πρωταθλητών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τον νέο μονοθέσιο. Τα πρώτα δείγματα γραφής του στον προσομοιωτή ήταν πολύ θετικά. Οι Max Verstappen και Sergio Perez θα έχουν την πρώτη εμπειρία τους υπό πραγματικές συνθήκες με την RB19 στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Αυτές θα διεξαχθούν μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!
Haas VF23: Το livery του νέου μονοθέσιου
Ford: Έντονο ενδιαφέρον για την F1