Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)

FORMULA 1

Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)

FORMULA 1

Η Aston Martin έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την McLaren που παρουσίασε σήμερα το μονοθέσιο της για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την σχεδιασμένη από τους Andrew Green και Dan Fallows, AMR 23. Το νέο μονοθέσιο της ομάδας θα οδηγείται από τους Fernando Alonso και Lance Stroll.

Η ομάδα των Stroll συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την ίδια συνταγή σε ότι αφορά τους οδηγούς. Μετά την απόσυρση του Seb Vettel από την ενεργό δράση, ο Lawrence Stroll αποφάσισε να δελεάσει έναν άλλον πρωταθλητή του grid. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Fernando Alonso. Στο δεύτερο μονοθέσιο θα βρίσκεται, φυσικά, ο Lance Stroll.

Ο Ισπανός διατείνεται ότι η απόφασή του αυτή έγινε πρωτίστως επειδή πιστεύει στο project της Aston Martin. Εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πολύ λογικό. Ωστόσο, τα όσα έχουν δρομολογηθεί σχετικά με την Aston Martin ίσως να λένε μία  διαφορετική ιστορία.

Advertisement

Οι νέες εγκαταστάσεις της ομάδας στο Silverstone θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο. Μπορεί η AMR23 να μην έχει επωφεληθεί ακόμη από αυτές. Σίγουρα, όμως, θα βοηθηθεί κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της. Επιπλέον, οι Stroll έχουν δείξει ότι δεν φοβούνται να επενδύσουν και σε έμψυχο δυναμικό.

Advertisement

Αυτό φαίνεται τόσο από την πρόσληψη του Alonso όσο και από την προσέλκυση του Fallows ο οποίος υπήρξε για χρόνια επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής στην Red Bull. Σίγουρα θα ήταν υπερβολικό να μιλήσουμε ακόμη για νίκες ή ακόμη και podiums. Η ομάδα βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Τα όποια αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή από το 2024.

Για φέτος η ομάδα στοχεύει στην συνεχή της παρουσία στη μάχη του midfield. Αυτός ο στόχος μοιάζει κάτι παραπάνω από εφικτός για την AMR23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!

Advertisement