Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Παρουσίασε την SF-23

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Παρουσίασε την SF-23

FORMULA 1

Ferrari: Παρουσίασε την SF-23

FORMULA 1

Η Ferrari παρουσίασε στο Maranello το νέο της μονοθέσιο για την σεζόν του 2023, την SF-23.

Advertisement
Advertisement

Η τελετή έλαβε χώρα στην έδρα της Scuderia, παρουσία πολλών φίλων και εργαζομένων της ομάδας στις κερκίδες. Παρόντα, φυσικά, ήταν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrari όπως και οι οδηγοί της, Charles Leclerc και Carlos Sainz Jr.

Η SF-23 έχει σχεδιαστεί από τους Enrico Cardile, David Sanchez και Fabio Montecchi. Η PU θα είναι, ασφαλώς, η περσινή της Ferrari η οποία έχει εξελιχτεί στο τέλος της περσινής σεζόν για λόγους αξιοπιστίας. Ωστόσο, η Scuderia ελπίζει ότι χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει πιο επιθετικά στη διάρκεια της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Το κέρδος που μπορεί να έχει από αυτήν την αλλαγή μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 30 ίππους σύμφωνα με πληροφορίες. Επιπλέον, η Ferrari είχε στραφεί σχετικά νωρίς πέρσι στο νέο μονοθέσιο. Έτσι, οι άνθρωποί της πιστεύουν ότι ορισμένα προβλήματα με την διαχείριση των ελαστικών θα έχουν αντιμετωπιστεί για το 2023.

Η πρώτη βόλτα της νέας Ferrari στην πίστα

Η Ferrari επεφύλασσε και μία έκπληξη για όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση του νέου της μονοθέσιου. Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz Jr οδήγησαν και οι δύο την SF-23 στην πίστα του Fiorano για πέντε γύρους συνολικά. Δύο γύρους έκανε ο Μονεγάσκος – ο οποίος, όμως, βγήκε πρώτος στην πίστα- και τρεις ο Ισπανός. Είχε προηγηθεί το ξεκίνημα της ιταλικής PU με τον ήχο της να φτάνει σε κάθε άκρη του Maranello.

Advertisement

Η προκάτοχος της SF-23, η F1-75 ήταν πολύ ανταγωνιστική πέρσι, ιδίως στο πρώτο μισό της σεζόν. Όμως, τα προβλήματα που προαναφέραμε σε συνδυασμό με την όχι τόσο επιτυχημένη εξέλιξή της, την είχαν θέσει από νωρίς εκτός διεκδίκησης.

Για φέτος, ο στόχος της Ferrari θα είναι ασφαλώς η διεκδίκηση με αξιώσεις τόσο του πρωταθλήματος οδηγών όσο και του κατασκευαστών. Σημαντική εξέλιξη υπήρξε η αλλαγή του team principal μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Ο Fred Vasseur αντικατέστησε τον Mattia Binotto και τα πρώτα δείγματα γραφής του Γάλλου είναι μάλλον θετικά.

Advertisement

Το ίδιο ισχύει και για τα πρώτα αποτελέσματα του νέου αγωνιστικού στον προσομοιωτή. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το χειμερινό τεστ του Μπαχρέιν για να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!
Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)

Advertisement