Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Toto Wolff: Αλλάζει την στάση του για την Andretti;

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toto Wolff: Αλλάζει την στάση του για την Andretti;

FORMULA 1

Toto Wolff: Αλλάζει την στάση του για την Andretti;

FORMULA 1

Η οικογένεια Andretti αποφάσισε να συμπράξει με την Cadillac ώστε να καταφέρει να μπει στην F1. Οι πρώτες αντιδράσεις των ομάδων δεν ήταν ευνοϊκές. Κάτι, όμως, φαίνεται να αλλάζει.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την στάση του Toto Wolff απέναντι στην προσπάθεια των Andretti. Ο επικεφαλής της Mercedes ήταν μεταξύ εκείνων που δεν επιθυμούσαν αρχικά μία νέα ομάδα στο πρωτάθλημα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Wolff είχε δηλώσει: «Το όνομα των Andretti έχει μεγάλη βαρύτητα στο σπορ μας. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για μία επιχείρηση και πρέπει κάθε συνέταιρος να συνεισφέρει σε αυτήν». Ήταν ξεκάθαρο τότε πως ο Toto, όπως και η Ferrari, θεωρούσαν ότι μία πιθανή είσοδος της Andretti θα σήμαινε απλώς μείωση εσόδων και ισχύος για τις υπόλοιπες ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, με την αρχή της νέας χρονιάς, οι Andretti αποφάσισαν να συμπράξουν με την Cadillac για το project τους στην F1. Είχαμε γράψει τότε ότι επρόκειτο για μία πολύ έξυπνη στρατηγική κίνηση των Αμερικανών. Η Cadillac ανήκει στην General Motors. Και ποιος δεν θα επιθυμούσε ένα τόσο βαρύ όνομα στο πρωτάθλημα;

Σίγουρα όχι ο Wolff. O Αυστριακός με πρόσφατες δηλώσεις του μοιάζει δελεασμένος από την πιθανότητα εισόδου της Cadillac στο grid με την Andretti. «Cadillac και GM. Αυτή είναι μια πραγματικά σοβαρή πρόταση. Σίγουρα είναι θετικό το ότι συμπράττουν με την Andretti» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Mercedes.

Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο James Vowles της Williams. «Υπάρχουν πολλές υπέροχες προοπτικές τόσο για την Andretti όσο και για την Cadillac. Μπορούν να μεγαλώσουν το σπορ. Απλώς πρέπει να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει αυτό» δήλωσε ο Βρετανός.

Έχουν εξασφαλίσει, μήπως, οι Andretti δύο ακόμη συμμάχους στην προσπάθειά τους για είσοδο στην F1;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis
F1: Δεν αντικαθίσταται το GP Κίνας
FIA: Αναβάθμιση Τομπάζη στην ανανεωμένη διοίκηση για την F1