Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1-Τελευταίοι θα ξεκινήσουν Verstappen και Leclerc!

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1-Τελευταίοι θα ξεκινήσουν Verstappen και Leclerc!

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1-Τελευταίοι θα ξεκινήσουν Verstappen και Leclerc!

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr. σημείωσε τον πρώτο χρόνο στο FP1 του βελγικού Grand Prix. Όμως τα μεγάλα νέα αφορούν στους Verstappen-Leclerc, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από το τέλος του grid.

Advertisement
Advertisement

Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Leclerc θα έπαιρνε νέα στοιχεία PU -και κατά συνέπεια θέσεις ποινής- για τον αγώνα του Βελγίου. Όμως, η Ferrari δεν ήταν η μόνη ομάδα που αποφάσισε κάτι τέτοιο στο Spa. Οι Russell, Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Norris, Ocon, Stroll, Vettel, Albon, Latiffi, Bottas και Mick Schumacher πήραν όλοι από ένα ή περισσότερα στοιχεία PU για τον αγώνα.

Από τους παραπάνω οδηγούς μόνο εκείνοι των Mercedes, Aston Martin, Williams και ο Ricciardo  ήταν εντός του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού. Όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν και εκείνοι πέντε ή περισσότερες θέσεις ποινής για το Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει, ασφαλώς, ότι οι Verstappen και Leclerc -οι οποίοι πήραν και νέα κιβώτια ταχυτήτων- θα ξεκινήσουν από το τέλος του grid. Οι ομάδες τους επέλεξαν να μην περάσουν νέα στοιχεία και στους Perez-Sainz. Προφανώς για να έχουν ένα από τα δύο μονοθέσια τους στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο Sainz ταχύτερος

Μέχρι την έναρξη του FP1 η πίστα είχε στεγνώσει τελείως από την πρωινή βροχή που είχε προηγηθεί. Έτσι, όλοι οι οδηγοί βγήκαν δοκιμάζοντας από την αρχή με τα slicks. Ο Norris με την αναβαθμισμένη McLaren -ειδικά για πίστες με υψηλή μέση ταχύτητα- ήταν ταχύτερος κατά το πρώτο δεκάλεπτο. Δεύτερος ήταν ο Ricciardo.

Advertisement

Οι McLaren θα υποσκελίζονταν σύντομα από τον Verstappen, ο οποίος ήταν ταχύτατος στην πρώτη του προσπάθεια με τα soft. Οι δύο Ferrari επέλεξαν στην αρχή της διαδικασίας να δοκιμάσουν με την hard γόμα. Μετά το ημίωρο, όμως, θα περνούσαν στα soft και ο Sainz θα ανέβαινε πρώτος με τον Leclerc δεύτερο.

Την ίδια στιγμή οι Mercedes -οι οποίες έπειτα από τις ποινές των Verstappen και Leclerc έχουν την ευκαιρία για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα- βρίσκονταν στις θέσεις 4 και 9. Με κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά να απομένουν η διαδικασία διακόπηκε λόγω του Magnussen. Ο Δανός ανέφερε στην ενδοεπικοινωνία ότι ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα. Είναι εξαιρετικά πιθανόν, λοιπόν, να πάρει και εκείνος νέα στοιχεία PU στο Βέλγιο άρα και θέσεις ποινής στην εκκίνηση.

Advertisement

Η διαδικασία ξεκίνησε πάλι με μόλις εννιά λεπτά να απομένουν. Όσοι οδηγοί δεν είχαν πρόβλημα με τα μονοθέσια τους βγήκαν για μία ακόμη προσπάθεια. Όμως, η θερμοκρασία του οδοστρώματος είχε πέσει, ενώ σε ορισμένα σημεία της πίστας άρχισαν να πέφτουν και λίγες ψιχάλες.

Στην είσοδο της Stavelot, μάλιστα, το σιρκουί ήταν βρεγμένο, ενώ μέχρι τη λήξη της διαδικασίας η βροχή εντάθηκε. Έτσι, η κατάταξη δεν άλλαξε με τους Sainz, Leclerc, Verstappen, Russell και Stroll να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βελγίου: Προεπισκόπηση
Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!
Alfa Romeo: Τελειώνει τη συνεργασία της με την Sauber λόγω Audi!