Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Alfa Romeo τα… πήρε με την Sauber λόγω Audi

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alfa Romeo τα… πήρε με την Sauber λόγω Audi

FORMULA 1

Η Alfa Romeo τα… πήρε με την Sauber λόγω Audi

FORMULA 1

Ραγδαίες οι εξελίξεις έπειτα από την ανακοίνωση εισόδου της Audi στην F1. Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την Sauber F1 μετά το 2023.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι άλλη μία ένδειξη που επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της συμμετοχής της Audi από το 2026. Αυτή θα γίνει, καθώς φαίνεται, μέσω εξαγοράς του 75% της Sauber F1.

Η ελβετική ομάδα είχε συνεργασία με την Alfa Romeo από το 2017, ενώ πρόσφατα την είχαν ανανεώσει μέχρι το τέλος του 2023. Όπως αναμενόταν, όμως, η συνεργασία Alfa Romeo-Sauber απέκτησε ημερομηνία λήξης μόλις έγινε γνωστό ότι η Audi θα εξαγόραζε την δεύτερη.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας γράφει: “Η Alfa Romeo ανακοινώνει ότι η συνεργασία της με την Sauber Motorsport θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την απόφασή της να συνεχίσει τη συνεργασία της με την Sauber και για το 2023, βασιζόμενη στα θετικά αποτελέσματα στο πρώτο μισό της χρονιάς, σε επίπεδο επιδόσεων, επικοινωνίας και θετικής συνεργασίας με την ομάδα”.

Η ανακοίνωση κλείνει με την ιταλική εταιρία να δηλώνει ότι” θα εξετάσει προσεκτικά τις επιλογές της για την στρατηγική τοποθέτηση της μάρκας“. Για την ώρα, λοιπόν, είναι άγνωστο το εάν η Alfa Romeo θα συνεχίσει στην F1 πέραν του 2023. Πιθανή αποχώρηση της Alfa από την F1 θα αποτελέσει πλήγμα και για την Ferrari. Οι δύο ομάδες ήταν γνωστό ότι είχαν πολύ στενή συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Εξαγοράζει το 75% της Sauber!
F1 GP Βελγίου: Προεπισκόπηση
Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!