Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!

FORMULA 1

Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!

FORMULA 1

Η Audi επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την είσοδό της στην F1 από το 2026. Ο τρόπος με τον οποίον θα μπει θα ανακοινωθεί αργότερα. Όμως, όλα δείχνουν ότι η είσοδος θα γίνει μέσω της Sauber.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία από το Ingolstadt κινήθηκε ταχύτατα. Μόλις δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση της φόρμουλας των μονάδων ισχύος του 2026 από το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Audi στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, ήταν κοινό μυστικό εδώ και μήνες ότι τόσο η Audi όσο και η Porsche ετοιμάζονταν να μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, όλοι περίμεναν την ανακοίνωση της Porsche να προηγηθεί. Η Audi τελικά πρόλαβε την “αδερφή” εταιρία του VW Group.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρία θα κατασκευάζει η ίδια τις PU και τα συστήματα μετάδοσης από το 2026. Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνεται στο Neuburg όπου βρίσκονται οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις της εταιρίας. Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες για είσοδο μέσω εξαγοράς της Sauber F1, τότε τα σασί θα κατασκευάζονται στο Hinwil.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Finn Rausing έχει συμφωνήσει για την πώληση του 75% των μετοχών της Sauber F1 στην Audi. Η γερμανική εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο να δουλεύει πάνω στις PU του 2026. Συγκεκριμένα 120 άτομα εργάζονται αυτήν την στιγμή πάνω στις νέες μονάδες ισχύος. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 300.

Advertisement

“Γνωρίζουμε ότι οι κατασκευαστές που συμμετέχουν ήδη έχουν ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο χάρη στους νέους κανονισμούς μπορούμε από τώρα να ξεκινήσουμε την εξέλιξη της δικής μας PU” δήλωσε ο CEO της εταιρίας Markus Duesmann. ¨Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τρία χρόνια” συμπλήρωσε. Το σύνθημα της εταιρίας με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια για την είσοδό της στην F1; “Περισσότερα δαχτυλίδια έρχονται”!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Εξαγοράζει το 75% της Sauber!
Montoya: Η Mercedes θα είναι δυνατή από εδώ και πέρα
F1 GP Βελγίου: Προεπισκόπηση