Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Κοινή συναινέσει διαζύγιο με την McLaren (+video)

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Κοινή συναινέσει διαζύγιο με την McLaren (+video)

FORMULA 1

Ricciardo: Κοινή συναινέσει διαζύγιο με την McLaren (+video)

FORMULA 1

Ο Daniel Ricciardo και η McLaren αποφάσισαν από κοινού να δώσουν πρόωρο τέλος στην συνεργασία τους με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Άγνωστη η συνέχεια για τον Daniel.

Advertisement
Advertisement

Ήταν κοινό μυστικό στον κόσμο της F1 ότι η McLaren έψαχνε τρόπο για να σπάσει τη συνεργασία της με τον Daniel Ricciardo. Ο οδηγός είχε συμβόλαιο με την ομάδα από το Woking μέχρι και το 2023. Όμως, οι άνθρωποι της McLaren προτιμούσαν το, νεαρό, ταλαντούχο Oscar Piastri δίπλα στον Lando Norris.

Ο Piastri, μάλιστα, είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την McLaren στις αρχές του μήνα. Όλα έδειχναν ότι η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας McLaren-Ricciardo ήταν ζήτημα ημερών. Σήμερα το απόγευμα, τόσο η ομάδα όσο και ο οδηγός με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι υποπτευόμασταν εδώ και καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια νέα, τα οποία δεν είναι καλά“, αρχίζει ο Ricciardo στο video του. “Είναι γλυκόπικρα αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να τα ακούσετε από εμένα. Το 2022 θα είναι η τελευταία μου χρονιά με την McLaren. Είχαμε πολλές συζητήσεις αλλά τελικά αποφασίσαμε από κοινού πώς αυτή ήταν η καλύτερη λύση”.

Η ανακοίνωση της McLaren είναι στο ίδιο πνεύμα με τις δηλώσεις Ricciardo. Καταλήγει δε ως εξής: “Η ομάδα ευχαριστεί τον Daniel για την αφοσίωση και την συμβολή του, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της εκπληκτικής νίκης στην Monza. Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε δυνατά την σεζόν”.

Advertisement

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η McLaren θα πληρώσει στον Ricciardo και το 2023, όμως, ο Αυστραλός είναι ελεύθερος να οδηγήσει σε όποια ομάδα θελήσει. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές του Αυστραλού με την Haas, για την θέση του Mick Schumacher.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Michael Schumacher: Ποια είναι η αλήθεια;
Audi: Εξαγοράζει το 75% της Sauber!
Montoya: Η Mercedes θα είναι δυνατή από εδώ και πέρα

Advertisement